HAMAR: Odd Grenlands direktør Hans Erik Utne bekrefter at klubben har sendt en henvendelse til Nybergsund i forhold til en overgang for Håvard Storbæk.

- Det er riktig at vi har vært i kontakt med Nybergsund. Storbæk er en av flere aktuelle spillere. Utover det vil jeg ikke kommentere saken, sier Utne til HA-sporten.

4-3-3 avgjørende
Storbæks kontrakt med Nybergsund går ut etter inneværende sesong, og overgangen skjer uansett ikke i sommer. Nybergsund vil gjerne beholde sin unge midtbanemann, og partene skal ha et møte i dag.

- Det er ikke noe som er avgjort ennå. Men jeg har mottatt et konkret tilbud fra Odd, som jeg synes er veldig interessant, sier Storbæk, som har gitt HamKam beskjed om at han mest sannsynlig velger de sorte og hvite.
- Odd er på vei opp og har mye bra på gang. I tillegg spiller de 4-3-3, noe jeg mener vil hjelpe min utvikling.

Talentene som glapp
HamKams sportssjef Lars Tjærnås bekrefter at HamKam ikke fikk napp på tryslingen.

- Han har vært interessant for oss. Det er viktig for oss å registrere og følge med lokalt, og vi ønsket at han skulle velge oss, sier Tjærnås.
I vinter valgte Elverum-gutten Vegar Eggen Hedenstad (som i ettertid har fylt 17) å gå til Stabæk, selv om HamKam var interessert. Nå velger Storbæk sannsynligvis å gå til Odd, selv om han var ønsket på Briskeby. Det betyr at Storbæk er det andre lokale talentet som velger en annen klubb enn HamKam.

- Grei begrunnelse
- Hvor aggressive var dere i forhold til å lokke Storbæk til HamKam, Tjærnås?

- Det er ikke sånn at vi helst henter spillere fra resten av verden. Vi ønsker i hovedsak lokale spillere, dersom de er gode nok. Men noen kamper vinner man, mens andre tapes. Håvard har gitt en helt grei begrunnelse i forhold til at han ønsker å spesialisere seg som indreløper i 4-3-3. Vi forandrer ikke system for å hente inn enkeltspillere, sier Tjærnås, som presiserer at han hadde en god dialog med Storbæk, og at han ønsker lykke til.

4 mål og banens beste
22-åringens formkurve har bare pekt en vei etter opprykket til 1. divisjon. Han scoret fire mål på tre kamper de to siste ukene, hvor blant annet ett av dem var mot nettopp Odd i 1-3-tapet på hjemmebane. Så ble han matchvinner mot Hønefoss og banket inn to mot Hødd. Onsdag ble han kåret til banens beste spiller mot Sandefjord.

- Jeg synes det har gått bra i det siste, er Storbæks beskjedne kommentar.

Ville gitt tilbake
Han tror dette kan være et bra tidspunkt for ham i forhold til å strekke seg enda lenger.

- Blir det en overgang, blir det jo ikke før til neste år. Ettersom Odd sannsynligvis rykker opp, blir det jo et steg i riktig retning. En gang må man ta sjansen, og jeg har vært fem år i Sundet, sier Storbæk, som gjerne skulle sett at Nybergsund fikk noen kroner for ham.
- Helst burde Sundet fått penger, men det er ikke sikkert denne sjansen kommer igjen, sier Storbæk, som må stå over morgensdagens hjemmekamp mot Sparta Sarpsborg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.