HAMAR: Før han dro til Hamar med laget sitt i begynnelsen av april, survet Uwe Rösler over Briskebys beskaffenhet.

Tyskeren brukte veldig mye tid på å forklare hvor vanskelig Briskeby ville være å spille på.

Ristet på hodet
Gutta hans trodde naturligvis på sin trener. De ristet på hodet i vemmelse bare de fikk se det grå grasfattige underlaget.

Ikke rart at de tapte 3-2. Det gikk altfor lenge før de skjønte at det faktisk gikk an å spille fotball utpå der.
Stabæk brukte ikke for mange kalorier med å tenke på banen. De visste at de måtte spille fotball på en litt annen måte enn vanlig. Og gjorde det.
Så kom Strømsgodset og Ronny Deila. Da jeg snakket med ham etter 1-1-kampen, var han mer opptatt av krittstrekene som ikke syntes, og HamKam som ikke hadde hatt en eneste sjanse.

Ligner et stadion
Lørdag kommer fjorårets seriemestere til byggeplassen Briskeby, som mer og mer ligner et moderne stadion.

Det er opplest og vedtatt blant norske elitetrenere at det er vondt å møte et HamKam-lag, som i tillegg baserer mye på dødball.
Jeg har lest at Brann også er blitt vesentlig bedre, og mer opptatt av de mulighetene smarte dødballer fører med seg. Da kan det jo bli livlig i lufta over ei matte som er blitt vesentlig mye bedre siden 1-1 mot Strømsgodset 19. mai.

Uten Karadas og Bakke
Men Branns dødballer er veldig avhengig av Azar Karadas.

Og han spiller ikke mot HamKam.
Eirik Bakke, rivjernet på midtbanen, har bedt om å få slippe krigen mot HamKam. Han vil ikke bli mer ødelagt enn han er.
Uten Karadas, Bakke, Cato Guntveit og Gylfi Einarsson i laget, skjønner jeg godt at Mons Ivar Mjelde ønsker å spille mest mulig langs bakken lørdag.

Restart
HamKam snakket mye om restart etter 4-0 over Moss i Alvdal. De ser på de 17 seriekampene som er igjen, som en ny sesong.

Et lag som ligger i bånn med bare fem poeng og 13 minusmål, trenger ikke lenger tenke på straffe-, utvisnings- og skademarerittet som red dem i vår.
Nå handler det om noe så enkelt som engasjement.
Og mot.
Brann har aldri likt seg på Briskeby.
Brann er like dårlige på Briskeby som HamKam har vært i Bergen.
De røde har bare vunnet en av de 11 siste kampene i Hamar…
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.