16-åringene Simen Bolkan Nordli, Patrik Alfei Sæbø og Mats Brenden har alle tre gått fra Ottestad til HamKam i vinter. Motsatt veg har Marcus de Flon gått.

Står i den sportslige planen

Trener for Ottestads A-lag, Leif Nordli, mener det er helt naturlig at de beste spillerne i breddeklubben tar turen over Stangebrua, til Briskeby, når de blir gode nok.

– Vi har nå skrevet i klubbens sportslige plan at Ottestad-spillere skal gå til HamKam når det blir naturlig. Når spilleren trenger større utfordringer enn vi kan tilby, sier Nordli og fortsetter:

– Hvis klubbene i og rundt Hamar ønsker et lokalt flaggskip, så burde de sette dette i sine planer også. Vi i Ottestad erkjenner vår plass som breddeklubb, og hvis vi kan være med å løfte HamKam tilbake til toppen med våre talenter er det en fjær i hatten for alle i klubben, sier Nordli.

For Ottestad-treneren mener breddeklubbene lider med HamKam i 2. divisjon.

– Det er en tragedie for oss i breddefotballen at HamKam rykket ned. Det gagner ingen klubber i området å ha fem lokale 2. divisjonslag. For talentene våre er det viktig å ha en klubb i 1. divisjon, så slipper vi å miste dem ut av distriktet. Slik som tilfellet var med Sebastian Pedersen og Cornelius Bencsik, som begge spiller i Stabæk, sier Nordli.

– Mer å hente på samarbeid

Daglig leder i HamKam, Stein Arne Ingelstad, tar av seg hatten for initiativet Ottestad nå har tatt, og understreker at det også må ligge noe i potten for breddeklubben om samarbeidet skal fungere over tid.

– Vi har utvilsomt mer å hente på samarbeidene med breddeklubbene i området. Hvis klubber vil bistå oss, må vi bistå dem. Vi kan ikke reise rundt og fortelle hvordan de skal drive klubbene sine, for vi har ikke fasiten. Men vi kan være åpne, fortelle hvordan vi gjør ting og tilby våre spiller og trenere for å gi dem et innblikk.

Nordli mener at de nå får Marcus de Flon fra HamKam er et eksempel på at de tjener på samarbeidet.

– I flere lokale klubber er det nå spillere som har vært gjennom HamKam-systemet. Vi i Ottestad har hatt god nytte av nettopp de som ikke har nådd helt opp i HamKam, som har valgt å gå hit, og bidratt til et godt 3. divisjonsnivå. Da blir det en vinn-vinn-situasjon for alle parter.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00