Unggutten har blitt mer voksen i oppførselen, siden han fikk sjansen for HamKams A-lag forrige sesong. Denne sesongen ønsker han ta steget til å bli et fast innslag for Kamma.

Hva er ambisjonene dine som fotballspiller?

Det er å spille i en stor liga og spille på landslaget. Men den største drømmen hadde kanskje vært å spille for favorittklubben min, Tottenham.

Hva drømmer du om å oppnå?

Å leve av fotballen, spille fotball hver eneste dag, i stedet for å ha en «vanlig» jobb. 

Hva kreves for å oppnå drømmene dine, tror du?

Det kreves mye hardt arbeid, men du må også ha flaks og være god på de riktige tidspunktene. Det er mange som spiller fotball, og det er ikke alle som lykkes. Jeg vet det er vanskelig, men jeg håper jeg blir en av dem.

Fikk du spille regelmessig for A-laget til HamKam tidligere enn du hadde trodd?

Jeg hadde som ambisjon å spille fast i år. Jeg føler det er nødvendig for at jeg skal utvikle meg mest mulig. Jeg føler jeg er ferdig med juniorfotball, og jeg føler jeg har bevist at jeg takler det nivået her, og det ville vært et stort sted å gå ned et nivå igjen. Så ambisjonen var å spille fast i år.

Hva er den største utfordringen ved å spille seniorfotball i så ung alder?

Den største utfordringen for meg er fysikken. Det er mange store spillere på det nivået her, men jeg føler jeg behersker tempoet bra og har ferdighetene. Det må være fysikken som er det store problemet, hvis jeg skal si noe.

Føler du et press på utvikling?

Nei, jeg føler aldri noe annet press enn å prestere sammen med de andre gutta når vi har kamp. Jeg føler ikke noe press hjemmefra eller fra noen andre. Den som krever mest av meg, er meg selv.

Du er sønnen til Ståle Solbakken, suksessrik spiller og trener. Hvor mye tenker du på det?

Det er ikke noe jeg tenker så mye på. Skulle jeg tenkt for mye på det, så tror jeg det ville vært veldig vanskelig for meg å utvikle meg. Jeg tenker på meg selv, og ikke så mye hva alle andre sier og tenker at jeg skal oppnå, bare fordi pappa oppnådde noe stort. 

Føler du omverdenen måler deg opp mot ham?

Ja, selvfølgelig. Det tror jeg mange gjør, sammenligner oss to, og at de forventer at jeg skal bli like god som ham. Men det er ikke noe jeg tenker på.

Plager det deg å bli sammenlignet med pappa?

Jeg vil være Markus, men det er ikke noe som plager meg. Alle andre skal få si hva de mener, men jeg bryr meg ikke om det.

Du har spilt fotball i garderoben med stjerner som Lukas Podolski og sett innsiden av profflivet. Hvor motiverende har det vært for deg?

Det er veldig motiverende, og jo mer du ser slike ting, jo mer ønsker du å lykkes selv. I mine øyne er det et perfekt liv, å få være på de store arenaene og gjøre det du liker aller best.  

Hvordan har du blitt så god i så ung alder?

Det tror jeg har noe med at jeg alltid har hatt lyst til å spille fotball, hatt lyst til å spille selv om jeg har hatt fri. Jeg har gått på løkka, spilt og trent. Jeg tror det er det det handler om. Det er vanskelig å bli god hvis du ikke liker det du driver på med. 

Hvor mye trener du utenom treningene med HamKam?

Jeg går på Wang, så det er en del økter der. Det er som regel en ekstra økt om dagen, i tillegg til med HamKam.

Som ung og lovende fotballspiller, hva er de største fellene for deg?

Den største fellen du kan gå i, tror jeg er at du blir fornøyd med det du har utrettet i ung alder, og at du ikke tenker på videre utvikling. Du kan være god til å være ung, men du er ikke en toppspiller. Den største fella er å tenke at du er ferdig utviklet. Man kan aldri bli tilfreds.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00