Yabre bar kapteinsbindet under hele fjorårssesongen, men er nå fratatt det ansvaret hos de grønnhvite.

HamKam-trener Kevin Knappen forteller at det ikke ligger noe dramatikk rundt valget om endringene.

Den nye kapteinstrioen består nå av Franck Semou, og visekapteinene Truls Jevne Hagen og Francois Yabre.

- Franck har status i gruppa

- Grunnen er at vi føler at Franck har hatt et bra løft nå, har vært en rollefigur, gått foran på banen under trening. Det har Yabre og Truls (Jevne Hagen) også gjort hele tiden, men Franck har et uforløst potensial. Med litt mer ansvar så tror vi at vi kan få de siste ti prosentene ut av ham. Det er det vi tror.

- Er han bedre skikket enn Yabre?

- Nei, vi har gode kapteinsemner i de andre, men Franck har status i gruppa og når han åpner munnen så blir han hørt. Han får med seg de andre i stor grad. Vi håper å få de siste prosentene ut av ham. Han var god i fjor, men vi føler det var 90 prosent av det han kan, forteller Knappen.

Yabre selv er ordknapp etter onsdagens Kamma-trening. Han ønsket ikke å kommentere så mye rundt endringene, annet enn at han ble overrasket og litt skuffet da han fikk beskjeden.

- Men jeg stiller meg bak valget til trenerne, og nå ser jeg fram til sesongen, forteller Yabre.

Knappen valgte ikke i fjor

Det er ikke ofte en klubb skifter kaptein når den som bar kapteinsbindet forrige sesong fremdeles er i klubben. 

- Vanlig eller ikke vanlig, men jeg var ikke med på å velge kaptein her i fjor. Vi vet at Yabre er en god leder, en soldat, og han står bak alle valg og blør for deg uansett. Da er det snakk om å få det siste lille ekstra ut av hans makker, smiler Knappen.

Den nye kapteinen, Franck Semou, er stolt over å ha blitt valgt til å lede laget den kommende sesongen.

- Det er en stor ting for meg. Men jeg tenker ikke så mye over det. Jeg skal bare være meg selv, gjøre de samme tingene som jeg har gjort før. Så det blir ingen stor forskjell for meg, sier Semou.

- Hva gjør deg til en god kaptein?

- Det må du spørre trenerne om, ler Semou.

Han forteller at det er et par uker siden han fikk forespørselen.

- De kom da vi var nede i Spania og spurte om jeg ønsket å være kaptein, fordi de mente jeg kunne være en god kaptein for laget og ta laget ett skritt videre. Det var det som de fortalte meg, sier Semou, som mener han har egenskaper som vil gjøre ham til en god kaptein.

- Jeg snakker bra med de unge spillerne, og vi har mange unge spillere, og jeg ønsker å vinne alt, hver kamp. Jeg jobber alltid hardt, og det er kanskje derfor de valgte meg, forklarer Semou.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.