Selv om det ikke er noen stor kul som verker på Vegar Bjerkes hæl, er den sånn at den stadig vokser. Den presser mer og mer på bakerst i fotballskoen.
- Det er friksjon som har fått beinet der til å vokse. Jeg skal meisle av en centimeter utover og tre centimeter rundt, sier Bjerke og drar fingeren over deg røde området.
Operasjonsdatoen 1. juli har vært klar en stund. Da får han noen dager ekstra inn mot ferien.

Tilbake om fem uker

Og han har en plan om å være spilleklar igjen etter fem uker. Det betyr at bortekampen mot Stabæk 4. august eller hjemmekampen mot Hødd 11. august er aktuelle datoer for et comeback. Bortekampen mot Kristiansund fredag 5. juli og hjemmekampen mot Mjøndalen fredag 26. juli går han glipp av.
- Det skal bli godt å få orden på dette, selv om jeg har klart å holde det i sjakk brukbart nå før jeg skal operere, sier Bjerke.
Han trøblet allerede under treningsleiren i Spania i mars, og han har stått over et par kamper på grunn av problemet, men stort sett har den snart 34-årige Bjerke vært stødig og fast inventar på HamKams høyreback.

Vil fortsette

Han har heller ingen planer om å gi seg med det første.
- Så lenge kroppen ellers fungerer er det ingen grunn til å gi seg. Jeg kan nok fint spille noen år til, sier Bjerke som er på utgående kontrakt i HamKam denne sesongen.
Han er uansett åpen for å fortsette i HamKam.
- Men den diskusjonen har vi ikke hatt ennå, påpeker han.
HamKam-trener Vegard Skogheim har trolig Bjerke i hodet når han tenker neste sesong også. Ikke minst er treningskulturen Bjerke står for viktig å ivareta i en klubb som HamKam.
- Det er vanskelig å si hvor lenge han har igjen som fotballspiller på dette nivået. Vi kan vel slå fast at han i hvert fall er over halvveis i karrieren, sier Skogheim muntert.
Før han legger til:
- Han er jo veldig godt trent og han har alltid vært flink til å ta vare på kroppen sin.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.