HamKam ansetter en ny daglig leder igjen, etter at Anders Langset har fungert i den rollen siden i fjor sommer i tillegg til stillingen som daglig leder av yngres.

Stein Arne Ingelstad kommer fra jobben som Key Account Manager i legemiddelfirmaet Primary Care, men han har vært tilknyttet HamKam som styremedlem og leder av sportsutvalget siden februar.

– Det er med skrekkblandet fryd jeg gjør dette. Du vet jo aldri hva du går til, men jeg følte jeg var moden for å prøve noe nytt, sier Ingelstad til HA-sporten.

Til HamKam i 1987

Han sier han også har lyst til å bidra og gi noe tilbake til klubben som har vært med å forme livet hans.

I 1987 kom nemlig Stein Arne Ingelstad som 16-åring til Briskeby-klubben som et stortalent fra telemarksklubben Gvarv. I perioden fra 1988 til 1994 scoret han 45 mål på 143 kamper for A-laget til HamKam, før han spilte for både Lillestrøm og Kongsvinger.

– Jeg har vært i legemiddelbransjen i mange år. Og jeg søker meg ikke bort fra det, men jeg søker meg til noe annet. Nå skal jeg lære en del av Anders Langset som har gjort en god jobb med både yngres og A-laget. Målet er å få til et godt samarbeid med ham, slik at vi kan bringe de to klubbene enda nærmere hverandre, sier Ingelstad som sier han vil bidra med struktur, entusiasme og humør.

– Målet er å gjøre folk rundt meg gode. Og å skape noen magiske øyeblikk på Briskeby igjen.

– Hva legger du i det?

– Det kan være alt fra at elever fra fotballskolen trikser på Briskeby i pausen av en A-lagskamp eller en juniorspiller som debuterer for A-laget på Briskeby til at HamKam slår et hyggelig og godt lag på hjemmebane. Det handler om positive opplevelser. At HamKams A-lag både engasjerer og begeistrer, sier Ingelstad.

Bak KIL, Elverum og Dala

I går våknet han opp til en fotballtabell som viser at HamKam er det dårligste laget i 2. divisjon fra Indre Østland Fotballkrets. Kongsvinger, Elverum og Brumunddal ligger nemlig alle tre foran HamKam på tabellen. Målet er selvsagt å gjøre noe med det.

– HamKams naturlige plass er høyere enn hvor vi er i dag, men samtidig er vi ikke høyere enn der vi er. Vi må tenke litt lengre enn her og nå. HamKam er en klubb som slet fælt i fjor. Nå skal vi bygge oss opp til å være gode.

– Når det gjelder tabellen, så er ikke det noe hyggelig lesning. Tabellen juger ikke, men jeg er sikker på at vi havner høyere enn det ved sesongslutt, sier Ingelstad.

Trygghet

Han er også svært fornøyd med å få på plass Stein Arne Ingelstad som ny daglig leder i klubben.

– Det har vært et vakuum hvor vi har leid inn administrative tjenester gjennom yngres. Når vi nå får Stein Arne inn fra 1. august, skal han jobbe med å legge et godt grunnlag for 2016, sier Nordby Johansen som mener Ingelstad har egenskaper som vil samle både HamKam og omgivelsene rundt klubben.

– Alle i HamKam liker han. Han er flink til å skape trygghet. Han har også det sportslige med seg og har allerede jobbet med spillere og overganger. Han skal ta tak i de nære tingene og skape ny gnist og tillit. Stein Arne er også selger av yrke, og det er naturlig at han skal være med å selge inn HamKam på en ny måte. Vi håper 2016 skal bli et enda bedre år enn 2015. Vi er under utvikling, sier han.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00