HamKam imponerte mot Sogndal og var skuffet etter kun å ha klart uavgjort mot eliteserielaget.
På midten fikk en finsk lyslugg sine første minutter som HamKam-spiller.
- Deilig å endelig være i gang. En god følelse, sier Pekka Lagerblom til HA-sporten etter at kampen er ferdig.

Har erfaring

31-åringen har tidligere lagt bak seg over ti sesonger i tysk toppfotball, og føler han har mye å lære bort til sine nye lagkamerater.
- Jeg har en del erfaring og rutine som jeg håper kan smitte over på de andre spillerne, sier Lagerblom, og utdyper.
- I Tyskland lærte jeg at disiplin er viktig. Samtidig bidrar jeg med å alltid gi 100 prosent, både i kamp og på trening. Forhåpentlig vis kan noen spillere, kanskje spesielt de yngre, lære noe av meg, sier han.
Vegard Skogheim var fornøyd med det han fikk se av sin nyervervelse.
- Jeg er veldig positiv til Pekka etter det jeg så av han i denne kampen. Han, som de andre, brukte litt tid på å komme i gang, men de siste 30 minuttene var han rett og slett stor og god, sier Skogheim.

Stopper eller midtbane

Tidligere har HamKam-treneren gjort det klart at Pekka i utgangspunktet skal spille midtstopper for HamKam, selv om han i sin forrige klubb var fast midtbanemann.
Mot Sogndal i går bekledde han HamKams djupe midtbane sammen med Aziz Idris.
- I denne kampen trivdes jeg godt på midtbanen, men jeg regner med å bli flyttet ned som midtstopper til neste kamp igjen, sier Lagerblom.
- For meg spiller det ingen rolle om jeg er midtbane eller midtstopper. Jeg triver med å ha hele banen foran meg, og spiller uansett der treneren setter meg, sier finnen. Han har fått et godt inntrykk av HamKam og trives virkelig.
- Vi er et godt lag og jeg trives veldig her. Det er en god atmosfære i hele klubben og alle jobber knallhardt, sier Pekka Lagerblom, som ble hvilt den siste omgangen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00