- Banden var alltid nådeløs mot meg, og jeg hadde sikkert gjort meg fortjent til det meste, ler Andresen, som nå ønsker å hjelpe HamKam i en svært vanskelig situasjon.

- Skeidar-butikken vår i Hamar gir HamKam 20 prosent av all omsetning i dag, fredag og lørdag, forteller Martin Andresen, som både er eier og administrerende direktør i møbelkjeden som regner med å omsette for 2,1 milliarder kroner i 2014.

- Alle med Kamma-hjerte som planlegger kjøp av møbler og interiør bør gjøre det hos oss denne uka, smiler Andresen.

Haakonsen-venn

Den tidligere landslagskapteinen legger ikke skjul på at han er en god venn av Truls Haakonsen, og vet hvor mye god fotballhistorie HamKam har vært en del av.

- De fleste idrettslag er tuftet på frivillighet og dugnad. Det er også HamKam. Derfor vet jeg at svært mange har lagt ned uendelig mange timer frivillig arbeid for laget har det verst av alle akkurat nå. Det er også noe av grunnen til at vi vil bidra, sier Martin.

Den tidligere VIF-treneren forteller at ansatte i Hamar-butikken gleder seg til de neste dagene og er spent på hvor stort det økonomiske bidraget til klubben blir til slutt.

Kamma viktig for butikken

- Vi i Skeidar er naturlig nok en del av lokalsamfunnet i Hamar, og jeg vet at mange av våre kunder og ansatte er opptatt av HamKam. Summen av alt dette er grunn god nok til å støtte opp om klubben slik at den ikke forsvinner, sier Andresen til HA-sporten.

Som spiller i både Stabæk, Brann og Vålerenga hadde midtbanespilleren mange tøffe oppgjør mot Hamar-klubben, men det er et annet minne som er enda sterkere for 37-åringen.

- Som ung spiller husker jeg spesielt godt Briskebyturneringen. Det var store og fine fotballopplevelser, sier Andresen.

Pay back time

Hans noe anstrengte forhold til Briskebybanden bare smiler han av i dag.

- Banden var tøffe mot meg, men det er jo slik det skal være. HamKam hører med i norsk toppfotball, og dette er min og Skeidar sin måte å betale noe tilbake til alle som har hjerte sitt i Hamar-klubben, sier Andresen som regner med at Hamar-butikkens totale omsetning de neste tre dagene er klar allerede lørdag kveld, og at størrelsen på bidraget til HamKam blir klart i løpet av helgen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.