HAMAR: Ikke nok med det: Hjemmekampen mot Rosenborg, som er terminfestet til søndag 13. juli, er framskutt til onsdag 9. juli.
Borte i en måned
Reglene er slik, at man får kamper utsatt når to mann er opptatt med landskamper. 1. juni er tre HamKam-spillere med på sine respektive landslag. Det dreier seg om Olivier Karekezi, som blir borte i en hel måned grunnet VM-kvalifiseringskamper mot Mauretania (31. mai), Etiopia (8. juni) og Marokko (13. juni).

Juha Pasoja skal spille mot Tyrkia (29. mai) og Hviterussland (2. juni), og Roman Kienast som etter alt å dømme er med i EM-forberedelser med Østerrike.
HamKam-direktør Truls Haakonsen regner med at Norges Fotballforbund utsetter kampen mot Tromsø.

En kamp mindre spilt
- Den kommer nok til å gå til høsten. Dermed kan vi risikere å gå til EM-pausen med tre hjemmekamper og seks bortekamper bak oss, og en kamp mindre spilt enn de andre lagene. På den annen side er HamKam som regel et høstlag. Vi får i tilfelle ti hjemmekamper i høstsesongen, sier Truls Haakonsen.

Ikke nok med at kampen mot Tromsø etter alt å dømme blir flyttet. HamKam skulle egentlig ha spilt hjemme mot Rosenborg søndag 13. juli. Fordi Rosenborg skal være med i Intertotocupen, er kampen framskutt til onsdag 9. juli.

Heller onsdag enn lørdag
- Jeg håper jo at vi kan prestere litt fram til den kampen. Med fint vær, kan det bli mye folk på en onsdagskveld. Onsdag er absolutt å foretrekke framfor lørdagskamper, sier Haakonsen.

Så langt i sesongen har HamKam vært involvert i fire kampflyttinger:
1. Først 16. mai-oppgjøret mot Godset, som ble flyttet fra 16. mai til 19. mai.
2. Så antakelig hjemmekampen mot Tromsø 1. juni, som etter alt å dømme blir flyttet til juli.
3. Egentlig skulle HamKam ha møtt Vålerenga på Ullevaal 8. juni. Den kampen er flyttet fram til torsdag 5. juni fordi TV2 trenger en kamp å overføre.
4. Hjemmekampen mot Rosenborg, som var terminfestet til søndag 13. juli, går på Briskeby onsdag 9. juli.

Mye fram- og tilbake
- Dette ligner nesten på det som skjer i hockey: Uvanlig mye fram- og tilbake på ei terminliste som vanligvis er til å stole på, Haakonsen?

- HamKam er vanligvis involvert i få flyttinger. Nå kan det altså bli fire omberamminger. Men når du har tre mann på forskjellige landslag, sier det sjøl hva du må gjøre. Når Rosenborg skal spille ute i Europa, har vi ikke mye vi skulle ha sagt, og de to andre kampene er flyttet fordi de sendes i TV.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00