HAMAR (HA): – En eventuell kvalik vil uten tvil bli høydepunktet, mener Lie som er i ferd med å avslutte sitt tre år lange opphold i Hamar og HamKam. Neste sesong skal han tilbake til hjembyen, Ålesund og spill for moderklubben Aalesund.

Midtstopperen har toppet HA-børsen stort sett hele sesongen, men har i likhet med lagkameratene fått dårligere betalt i form av både seriepoeng og børspoeng etter en veldig solid åpning på sesongen.

– Jeg har vel prestert omtrent som resten av laget; ujevnt, innrømmer 26-åringen som legger til at det har kjennetegnet HamKam de tre årene han har vært i klubben.

– Laget vårt denne sesongen er likevel den beste Kamma-årgangen jeg har spilt med, og jeg mener vi har en god mulighet til å komme med blant de seks beste til slutt, sier Lie og tar en slurk av kaffekoppen.

Kaffegruten i bånn av koppen avslører neppe hemmeligheten bak HamKams mangel på stabilitet, men kapteinen er enig i at HA-sportens statistikk gir noen fornuftige antydninger.

Mangler toppscoreren

– Viktor Adebahr er vår mestscorende så langt med seks mål. Det betyr at vi fram til nå har manglet enkeltspilleren som kan avgjøre jevne kamper ut av nesten ingenting, mener Lie.

Til sammenlikning har de kvalikjagende lagene følgende tall på sine toppscorere:

Laajab (Bodø/Glimt) 15 mål, Khalili (Bryne) 13 mål, Aas (Ranheim) 13 mål, Stokkelien (Stabæk) 13 mål, Kirkevold (Mjøndalen 12 mål) og Mendy (Kristiansund) 10 mål.

Hødds Espen Sandal er toppscorer for sin klubb med seks mål. Det samme som Kammas Adebahr.

Et snilt lag

– Vi har heller ikke vært tøffe nok i en del kamper. Spillestilen vår er slik at vi vil bruke ballen mye, men vi mangler kanskje litt muskler og kynisme i avgjørende situasjoner, mener Lie.

Statistikken forteller at Kamma er oppsiktsvekkende høflige mot sine motstandere. 23 gule kort har Hamar-laget fått så langt i sesongen. Til sammenligning har Kammas motstandere dratt på seg nøyaktig dobbelt så mange gule kort i møte med grønnbuksene: 46.

– Såpass stor forskjell, sier Lie og studerer statistikken litt nøyere.

– Der har vi helt klart noe å jobbe med. Å få gult kort er ikke noe mål, men det kan kanskje fortelle at vi er i overkant snille, mener forsvarsspilleren som så langt har to gule kort denne sesongen. Det neste gule kortet vil sende Lie ut i karantene i en kamp.

Kvalik-drømmen lever

Med seks kamper igjen å spille vet sunnmøringen at HamKam ikke har råd til å gå på ei mine mot bunnlaget Elverum søndag.

– Det blir en vrien bortekamp, mener Lie og peker på at gutta fra Briskeby kun tok ett poeng mot Vard hjemme og tapte mot Follo borte.

– Men vi var svært gode mot både Stabæk (5-1) og Sandefjord (3-0), legger han til.

Og kanskje er disse resultatene og opplevelsene de beste eksemplene på hvorfor det er klin umulig å bli klok på HamKam?

– Så langt har vi ikke klart å bevise at vi hører med helt i toppen. Altfor ofte har vi tapt og spilt svakt etter en riktig god kamp. Og slik har det vært i alle mine tre år i klubben, sier Lie som likevel mener HamKam havner på kvalikplass. Det vil i tilfelle være en godt og spennende punktum for hans HamKam-karriere.

– Personlig har jeg hatt fin utvikling i klubben og Hamar er et sted med stort publikumspotensial. Kvalikkamper på Briskeby i november er hva hele gjengen jobber for, lover Oddbjørn Lie.

Følg Elverum - HamKam her:

 

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.