2 x 45 minutter klarte ikke skille lagene, selv om begge hadde flere gode muligheter til å score.

Heller ikke ekstraomganger var nok, og dermed gikk kampen videre til straffer. 

Der fikk eks Nybergsund-spiller Tore Andreas Gundersen gleden av å avgjøre for HamKam. Det ga en sårt etterlengtet opptur for hamarsingene. 

Var aldri i tvil

Først satt Aziz Idris sin Kamma-straffe, før høyreback Truls Jevne Hagen scoret Kammas andre fra elleve meter kontrollert. Midtstopper Håkon Aalmen klinket ballen i krysset på det påfølgende straffesparket, mens makker Christophe Psyché gjorde det spennende da han blåste ballen over mål. 

I mellomtiden hadde i midlertid Nybergsund bommet to ganger. Det satt all tvil til side for HamKams siste straffetaker, Tore Andreas Gundersen, som altså kunne avgjøre ved scoring.

- Da Sundet bommet på sine to straffer, visste jeg vi kom til å vinne selv om Christophe bommet, sier Tore Andreas Gundersen til HA-sporten. 

Han var kald som en fisk og gjorde ingen feil fra elleve meter. Sundet-keeperen var ikke i nærheten da spissen satt det avgjørende straffesparket kontrollert nede i hjørnet.

- Før skuddet tenkte jeg at det bare var å klinke til. Jeg visste jeg kom til å score og at vi kom til å vinne. Jeg hadde rett og slett en god følelse, sier Gundersen. 

Etterlengtet opptur

HamKam vant 4-3 på straffer og er dermed videre til 3. runde i cupen. 

Det var en sårt etterlengtet opptur for Kamma, som så langt denne sesongen har slitt tungt i serien. 

- Føles veldig godt. En god opplevelse for oss å avgjøre på straffer. Vi visste det ville bli tett og jevnt. Jeg synes vi går fortjent videre på grunn av at vi skaper noen store sjanser. Flere enn Nybergsund, sier trener Svein Inge Haagenrud etter at avansementet var i boks. 

For HamKam venter Tromsdalen borte i neste seriekamp søndag. 

Der håper grønnbuksene å gjenta seiers-bedriften og ta tre etterlengtede poeng i 1. divisjon. 

Fakta

Nybergsund - HamKam

Resultat: 0-0 (HamKam vant 4-2 på straffer). 

HamKams målscorere på straffe: Aziz Idris, Truls Jevne Hagen, Håkon Aalmen og Tore Andreas Gundersen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.