HAMAR: HamKam sparte Jan Michaelsen mot Strømsgodset i håp om at han skulle kunne bidra for fullt mot Lillestrøm søndag.

Nå tyder alt på at dansken ikke blir til denne kampen heller.
- Jeg spiller nok ikke, sier Jan Michaelsen.
- Jeg tror ikke Jan blir klar, sier trener Arne Erlandsen.
- Det er ikke helt sikkert, men det ser ikke ut til at han blir klar, sier fysioterapeut Hans Noet.

70 prosent
HamKam hadde treningsfri i går etter ei steintøff treningsuke. Michaelsen testet seg på trening torsdag, men følte at han hadde igjen et stykke da.

- Jeg var på 70 prosent da. Det er ingen vits at jeg spiller hvis jeg ikke er 100 prosent. Da er det bedre både for laget og for meg at noen andre spiller. Jeg vil ikke risikere noe. I verste fall kan jeg være ute for resten av sesongen hvis jeg får en mer alvorlig strekkskade, sier Michaelsen.
I så fall er det slutt på karrieren for veteranen som skal gi seg etter denne sesongen.
- Det kommer flere kamper etter denne, sier Michaelsen.

Ringberg og Gullis
Det er en skade i lysken som setter den tidligere danske landslagsspilleren utenfor den viktige kampen mot LSK.

Det gjør at det nå er helt uvisst hvordan HamKams midtbane, og i det hele tatt laget, blir.
I utgangspunktet har jo Arne Erlandsen flyttet Markus Ringberg opp som spiss, men med Michaelsen ute, tvinges han trolig til å sette kapteinen ned på midtbanen igjen.
Alternativet er å beholde den sentrale duoen fra forrige kamp - Marius Gullerud og Srdjan Urosevic - men ingen av dem imponerte da. Det er også uvisst om Urosevic er klar til kampen.
Trolig velger Erlandsen å fortsette med Gullerud og flytte ned Ringberg. Og satse på et nytt spisspar på topp med Olivier Karekezi og Oluwasegun Abiodun, siden Roman Kienast er på landslagssamling og Marcus Pedersen og Tommy Øren er skadet, mens Sebino Plaku akkurat er tilbake fra skade.

Sørum eller Hagen
I tillegg har HamKam problemer i backfireren. Der er Håkan Malmström uaktuell på grunn av strekkskade, selv om svensken i går hevdet at han følte seg mye bedre.

Det betyr at Truls Hagen og Joachim Sørum kjemper om å få spille høyreback. Sørum kan gå vinnende ut av den duellen på grunn av farta, men Sørum har heller ikke imponert de gangene han har fått sjansen. Mot Fredrikstad ble han byttet ut i pausen.
Kanskje kan han føle seg mer komfortabel på høyresiden.
Han var stor på Åråsen i 2004, da HamKam vant 1-0. Den gang som midtstopper.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00