Haugesunderen med fortid i blant annet Viking, Randaberg og Sandnes Ulf figurerer ikke blant Brynes toppscorere, men han har vært en viktig pasningslegger for radarparet Oddbjørn Skartun (12 mål) og Aram Khalili (9 mål) som sammen har scoret hele 21 ganger i året førstedivisjon.

Ulland Andersen måtte stå over toppkampen mot Stabæk sist mandag grunnet karantene for gule kort.

DIREKTE KL.18: HamKam - Bryne

Må snu trenden

For jærlaget er kampen på Briskeby svært viktig med tanke på å snu en trend der jevne kamper bikker i motstanderens favør. Bryne tapte tidlig i høst for Strømmen, kom tilbake med seire mot Elverum og Kristiansund, men står nå med knepne tap mot opprykksrivalene Sandefjord og Stabæk.

Tre poeng på Briskeby betyr at jærlaget ganske sikkert tar seg inn til en plass blant de seks beste og en mulig kvalikplass for eliteserien. Andreplass og direkte opprykk er heller ikke umulig.

For Hamkam som må klare seg uten trener Vegard Skogheim på benken (er på trenerkurs), er det like viktig å få tre poeng bare for å være med i kampen om kvalikplass.

Må rokkere i forsvaret

Selv om Andreas Ulland Andersen er tilbake, men Bryne-trener Gaute Larsen igjen rokkere mot Hamkam. Unge Marius Lode pådro seg sitt sjuende gule mot Stabæk og har karantene for tredje gang i år. I tillegg er som kjent Rogvi Baldvinsson borte på landslagsoppdrag med Færøyene.

Krister Wemberg tar Lodes plass i midtforsvaret, mens Aleksander Midtsian begynner på venstre back. Det blir for øvrig den skadeutsatte 30-åringens første kamp fra start på over ett år.

Bryne har bare fire innbyttere inkludert keeper til kveldens kamp. Både veteranen Espen Ertseid og unge Truls Sælevik Vagle måtte kaste inn håndkledet før avreise grunnet sykdom.

Blant innbytterne er ingen typiske forsvarsspillere, men midtbanespiller Henrik Breimyr imponerte som midtstopper mot topplaget Jerv i tredjedivisjon fredag da Brynes rekrutter klarte 2-2. Derfor dekker 20-åringen opp for forsvarsrekken forteller trener Gaute Larsen.

Jærbuene stiller slik fra avspark på Briskeby: Anders Kristiansen – Vegard Landro, Tommy Eide Møster, Krister Wemberg, Aleksander Midtsian – Andreas Ulland Andersen, Håkon Urstad, Ørjan Hopen, Jon Helge Tveita – Aram Khalili, Oddbjørn Skartun.

Innbyttere: Fredrik Vinningland, Sabri Khattab, Eirik Jacobsen og Henrik Breimyr.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.