Kent Bergersen hadde akkurat sett sine elever slå Tynset 1-0 på en dag hvor grønnbuksene var det soleklart beste laget på Briskeby, før han måtte begynne fokuset på den neste, store oppgaven:

Bortekamp mot opprykksrivalen Elverum, i Elverum.

– Det blir en ny kamp, som vi vil ha en helt annen inngang til enn hva vi hadde mot Tynset. Mot Tynset var i kjempestore favoritter, og vi møtte et lag som lå lavt og satset på kontringer. Mot Elverum, som er serieleder, så kommer vi og skal slå nedenfra, sier Bergersen til HA-sporten.

– Elverum favoritter

HamKam tok tre meget fortjente poeng mot Tynset, og kunne fort ha vunnet 2-0, men Ivar Solli Rønnings andre nettkjenning ble avvinket for offside, en meget marginal offside.

Bergersen skryter av egne elevers innsats, i en vanskelig kamp mot Tynset, men mener det må bli langt bedre dersom det skal bli full pott mot Elverum, som han holder som store favoritter.

– Ja, selvfølgelig. De har ni poeng og har ikke sluppet inn mål, og er det beste laget akkurat nå. Vi sliter jo og har ikke kommet opp på det nivået vi må være på om vi skal være opprykksfavoritter. Elverum er selvsagt store favoritter til den kampen, sier Bergersen.

Møter latter i Elverum

De kommentarene får Elverum-trener Tore Fossum til å trekke på smilebåndet.

– Nei, han kan ikke skifte standpunkt nå. Han har sagt HamKam skal rykke opp, så det er de som har presset på seg, sier Fossum til HA-sporten.

Han forteller at Elverum har en inngang til toppkampen hvor de har alt å vinne, og at de gleder seg til toppkampen.

– Vi tar det som en ren bonus. Vi skal være med å kjempe i toppen, men vi føler ikke noe favorittpress. Det får HamKam ta når de har gått ut som de har og sagt de skal rykke opp. De kan ikke snu etter tre runder, sier han.

Han tror det hele er et forsøk på psykologisk spill fra Bergersen.

– Det høres sånn ut, at han er litt usikker. Det er sikkert litt trøkk rundt HamKam om dagen, det har i alle fall sett slik ut, forklarer Fossum.

Mye må bli bedre

Bergersen var fornøyd med tre poeng mot Tynset, men det er mye han mener må forbedres i spillet til HamKam dersom de skal plukke nok poeng til å kjempe i toppen.

– Det som må til for at vi skal vinne kamper oftere, er at vi skaper flere store målsjanser enn vi gjorde mot Tynset, og at vi scorer flere mål. I dag visste jeg at det kunne holde med ett mål. Og så ser du at Elverum vinner med 1–0 mot Molde 2, og det kjennetegner topplag at de vinner den type kamper på dager hvor det ikke sprudler over av champagnefotball, forklarer Bergersen, som håper å ha flere spillere tilbake fra skade til Elverum-kampen.

– Jeg håper Tobias Ødegård, Valentin Blaka, Saihou Jagne og Marius Hagen kan være klare igjen, forteller HamKam-sjefen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00