Etter tapet for Hønefoss på Briskeby i forrige serierunde var trener Chris Twiddy klokkeklar i sin tale.

- Vi må luke bort guttefeilene i forsvar. Vi er naive og udyktige i noen situasjoner, og det koster oss dyrt. Vi glemmer ting som er basisferdigheter for alle forsvarsspillere, sa waliseren etter 1-4-tapet.

Borte mot Bryne søndag klarte Kamma-forsvaret seg langt bedre. Anført av en sikker og solid Lars Øvernes mellom stengene, og med Prince Mambouana tilbake som Håkon Aalmens stoppermakker, tapte grønnbuksene kun med ett mål mot laget som slo Alta 6-1 sist søndag.

- Dette var en klar forbedring defensivt. Vi kommer dårlig i gang, men med litt flaks kunne vi hatt med oss 1-1 til pause. Vi skaper ikke så mye etter pause, men vi har brukbar kontroll bakover, oppsummerer Chris Twiddy etter 0-1-tapet på Jæren.

Tidlig scoring

Allerede nedrykksklare HamKam hadde kun ære og trøstepoeng å kjempe for på Bryne stadion. Og selv om gjestene fra Hamar spilte med en kraftig medvind i ryggen før pause, tok Bryne oppskriftsmessig kommandoen fra start.

Vertene burde tatt ledelsen etter bare 15 sekunder, men Lars Øvernes stoppet Oddbjørn Skartuns lynhurtige forsøk med en god beinparade.

Bare to minutter senere sprakk imidlertid HamKam-nullen. Krister Wemberg styrte et frispark i nettet til 1-0.

HamKam yppet seg utover i omgangen, godt hjulpet av den sterke medvinden på Jæren, og både Mustafa Hassan og Martin Trøen fikk gode sjanser til å utlikne. Stillingen var allikevel 1-0 da lagene byttet side.

Holdt nullen i andre omgang

Etter hvilen var det HamKam som møtte den sterke motvinden. Klokka fikk likevel tikke mange takk mellom hver Bryne-sjanse.

Og de gangene Bryne først fant åpningen i HamKams defensiv, var Øvernes på plass.

Midtveis i omgangen stoppet keeperen et nytt forsøk fra Bryne-spiss Skartun med en mesterlig redning, og minutter før slutt nektet han Skartun scoring igjen.

Skartun fikk ballen helt alene foran HamKam-buret etter et mislykket Bryne-skudd, men Øvernes kom kjapt ut. 25-åringen fra Haugesund stoppet Skartuns første forsøk, og heller ikke returforsøket fikk passere Kammas sisteskanse, som satt på benken mot Hønefoss sist helg.

En brukbar forsvarskamp til tross: HamKam tapte 0-1 på Jæren. Neste helg gjester sterkt nedrykkstruede Tromsdalen Briskeby. 

- Jeg gleder meg til å møte Tromsdalen på Briskeby, avslutter en positiv trener Twiddy.

PS! HamKam skapte fint lite framover i banen, men nervøse verter så seg likevel nødt til å hale ut tiden. Like før slutt ble Bryne-keeper Andreas Kristiansen tildelt det gule kortet for drøying.

HamKams lag (4-4-1-1): Lars Øvernes - Isoken Goubadia, Prince Mambouana, Håkon Aalmen, Aleksander Woo Enger - Martin Trøen (Kristian Eriksen fra 64.), Andreas Hollingen, Fredrik Sjølstad, Mustafa Hassan - Jørn-André Lygre Jacobsen - Ørjan Børmark-By.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.