HamKam har sluppet inn 57 mål i løpet av sesongens 24 første serierunder. Bare på de fem siste kampene har 20 baller rast forbi keeperduo Emil Holst og Lars Øvernes.

Da Hønefoss gjestet Briskeby søndag, havnet fire baller i HamKam-nettet. Nå har trener Chris Twiddy sett seg lei på Kammas defensive kaos.

- Basisferdigheter

- Vi må slutte å gi bort enkle mål bakover. Laget har slitt med det hele sesongen, og også i dag gjør vi guttefeil i forsvar. Selv om deler av forsvaret mangler rutine, må de snart lære når de spiller på dette nivået, sier Twiddy og fortsetter:

- Vi er naive eller udyktige i noen situasjoner, og det koster oss veldig dyrt. Vi glemmer ting som er basisferdigheter for alle forsvarsspillere, som at én skal gå i duellen og én skal falle av. Det er unge gutter, og det er sånt som skjer, men vi prater om og jobber med de defensive utfordringene på treningsfeltet.

Guttefeilene til tross: Twiddy er fornøyd med mye etter 1-4-tapet.

- Alle gutta gir alt, og det er veldig fint å se. Vi er ordentlig gode i første halvpart av andre omgang, får inn 1-1 og legger press på dem, skryter Twiddy.

HamKam raknet

Loic Abenzoar scoret en kjedelig førsteomgangs eneste mål, før midtstopper Vetle Ingelstad banket inn utlikningen 11 minutter etter sidebyttet.

Etter Ingelstads første HamKam-scoring åpnet de offensive rommene seg for Hønefoss, og skyhøye Øyvind Hoås headet gjestene tilbake i ledelsen.

HamKam fortsatte å prøve, men bare minutter etter Hoås' scoring fikk Hønefoss straffespark for holding i feltet. Kristoffer Larsen satte sikkert inn 3-1.

Ti minutter før slutt beinet Henrik Kildentoft et lavt frispark enkelt forbi Emil Holst i HamKam-buret, og Hønefoss sikret seg dermed en fortjent 4-1-seier og tre viktige poeng i nedrykksstriden.

Tapet gjorde HamKam også teoretisk klare for nedrykk.

- Straffesparket de får, kommer på et kjedelig tidspunkt for oss, og hvis dommeren skal blåse straffe på sånt, kan han dømme straffespark nesten hele tiden, avslutter Twiddy, som leder HamKam borte mot Bryne søndag om en uke.

HamKams lag (4-4-1-1): Emil Holst - Isoken Goubadia, Håkon Aalmen, Vetle Ingelstad, Aleksander Woo Enger - Mustafa Hassan (Martin Trøen fra 61.), Andreas Hollingen, Fredrik Sjølstad, Kristian Eriksen - Jørn-André Lygre Jacobsen - Ørjan Børmark-By. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.