Jevne førsteomganger og total kollaps etter pause var gjennomgangsmelodien på Briskeby i vår.

I den etterlengtede serieavslutninga søndag, vendte melodien tilbake. HamKam sjokkerte Tromsø i første omgang, men raknet etter sidebyttet.

- De første 30 minuttene var veldig bra, og vi har veldig god struktur i første omgang. Så blir vi slitne, oppsummerer trener Chris Twiddy, som gir spillerne ros for den imponerende førsteomgangen.

- Tromsø var allerede klare for opprykk, og vi spilte nok med ekstra lave skuldre, men vi skal likevel ikke ta noe bort fra spillerne. De presterte veldig bra i første omgang, smiler den avtroppende HamKam-sjefen etter 1-4-tapet.

Hassan sjokkerte

Mot alle odds åpnet HamKam friskest, og etter drøye ti minutter stilnet den feststemte bortefansen. Jørn-André Lygre Jacobsens innlegg ble headet rett i beina til Mustafa Hassan, og dansken hamret nådeløst inn en sjokkerende 1-0-scoring.

Opprykksklare Tromsø slet offensivt utover i omgangen, og da Morten Moldskred fikk muligheten til å utlikne etter en halvtime, leverte årets HamKam-spiller (ifølge HA-børsen), Lars Øvernes, sin kanskje beste redning i HamKam-trøya.

To minutter før hvilen kunne imidlertid ikke Øvernes stoppe gjestene. Zdenek Ondraseks innlegg ble headet inn til 1-1 av Simen Wangberg.

Mambouana i fokus

Tromsø fortsatte kjøret etter sidebyttet, og etter hvert begynte målene å renne inn i HamKam-buret.

Først satte Remi Johansen ballen forbi Øvernes, før Prince Mambouana var uheldig og scoret selvmål nummer tre i HamKam-trøya med ryggen. Ti minutter før slutt headet Zdenek Ondrasek mot mål, og Prince Mambouana bommet stygt med sin klarering på målstreken. 

HamKam tapte dermed sesongavslutningen 1-4 og endte marerittsesongen på fattige sju poeng.

HamKams lag (4-5-1): Lars Øvernes - Jørn-André Lygre Jacobsen, Håkon Aalmen, Prince Mambouana, Aleksander Woo Enger (Isoken Goubadia fra 77.) - Kristian Eriksen (Henrik Lehne Olsen fra 82.), Truls Jevne Hagen, Fredrik Sjølstad, Andreas Hollingen, Mustafa Hassan (Martin Trøen fra 60.) - Ørjan Børmark-By.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.