Hamar
Den entusiastiske Sjonfjell er kommunikasjonsansvarlig i HamKam, og tenker ikke engang tanken på at han tar munnen for full når han tror det kommer over 5.000 tilskuere på serieåpningen i 1. divisjon mellom HamKam og Hødd mandag 7. april.
Inngangsbilletten er nemlig gratis og betales av Eidsiva.
- I fjor var det 5.126 inne i tilsvarende kamp mot Elverum. Jeg tror det vil komme over 5.200 nå. Vi inviterer til fotballfest, og vil motbevise at mandag er en dårlig fotballdag. Og husk: Fotball er best på stadion, sier Sjonfjell, som naturligvis vet at kampen også sendes på tv.
- Det er ikke mange som våger å åpne serien med gratiskamp, men vi jobber for å få tilbake entusiasmen, sier Sjonfjell.

Vil by på toppfotball

Lars Bjelvin, som er leder av merkevareavdelingen i Eidsiva ønsker ikke å gå ut med hva de betaler for kampen. Ei heller hvor mye penger selskapet bruker på HamKam.
- Vi har nærmere 200 avtaler med idrett og kultur. Nærmere 20 av disse er såkalte fyrtårnavtaler, og HamKam er en av disse, sier Bjelvin.
- Hva koster kampen?
- Vi går ikke ut med summer, men Eidsiva har regulert denne kampen inn i samarbeidsavtalen vår med HamKam, og i år har vi ønsket å jobbe mer opp mot ett fellesprosjekt. HamKam er det eneste toppfotballaget i Innlandet, og denne gangen ønsket vi å sette toppfotballen i Innlandet på kartet, sier Bjelvin.

Opp 250.000 kroner

HamKam har i år budsjettert med en økning på 250.000 kroner i publikumsinntekter. Klubben opererer med samme antall tilskuere som i 2013, men en økning på honnørbilletter fra 50 til 100 kroner utgjør en pluss på 250.000 kroner i løpet av 15 kamper.
I 2012-sesongen var publikumsbudsjettet på vel tre millioner kroner. Dette ble nesten halvert i fjorårets budsjett da HamKam satte ned billettprisene.
- Vi klarte nesten budsjettet på 1,7 millioner kroner, men antall tilskuere i fjor økte i snitt fra 1.321 til 1.924.
- I år har vi ambisjoner om å komme over 2.000 tilskuere i snitt, og med en positiv opplevelse mot Hødd har jeg tro på at vi skal makte det, sier Martinsen.
Når det gjelder sesongkort, er salget ganske likt som i fjor, sier Sjonfjell. Det vil si om lag 300 til privatpersoner.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.