Guttelaget født 1998-99 snudde sin finale mot Eidskog og vant 3-2. HamKam G14 vant komfortabelt 5-1 i finalen mot Hauketo, mens de 2001-fødte vant på myntkast etter 2-2 etter ekstraomganger mot Frogner.

- Veldig morsomt, og det er bra for klubben at vi er med og kjemper i alle aldersklasser, sier leder for spillerutvikling i HamKam, Chris Twiddy.

Flere med a-lagspotensial

Twiddy jobber med og ser disse lagene hver dag og har god oversikt. Han lot seg imponere ikke bare av resultatene, men også spillet som lå bak.

- Spesielt 2001 og 2000-laget spilte godt synes jeg. De prøver å spille på en bevisst måte med mye pasninger og stor ballbesittelse. De spilte bra fotball, og det er vel så viktig som resultatene for oss som jobber for å utvikle spillerne, sier Twiddy.

Han ser stort potensial i mange av guttene som vant finalene.

Twiddy er sikker på at han i framtiden vil se flere spillere fra dagens gutt- og småguttelaget representere A-laget i framtiden.

- Vi har veldig mange spennende spillere nå. Jeg ser for meg at tre-fire fra hvert årskull kan bli a-lagsspillere. Det gror veldig godt nå, sier han.

Sønn av Ståle, Markus Solbakken, var blant talentene som imponerte. I finalekampen mot Hauketo vartet han blant annet opp med to klassescoringer. Sammen med Luca Taouss Sveen gjorde han Hauketo underlegne på midtbanen.

Sebastian Pedersen har allerede prøvd seg på G15-landslaget, og viste hvorfor i semifinalen mot Drøbak/Frogn da han scoret alle tre HamKams mål i 3-2-seieren.

Gleder seg over Wang

Fra høsten 2015 etablerer WANG skole i Hamar.

- Det er fantastisk for oss at WANG etablerer skole i Hamar, mener Twiddy, som har stor tro på å få til et godt samarbeid WANG og HamKam.

- Det vil hjelpe enorm i forhold til at vi kan tiltrekke oss spillere fra andre kommuner. Så er det snakk om at trenere fra HamKam vil være på skolen i tillegg. Det skal samarbeides tett mellom skolen og klubben, sier Twiddy, og legger til.

- Det blir et unikt tilbud for å få samkjørt skolegangen med fotballen. Helt klart.

Fornøyd turneringsleder

HamKams daglige leder, Anders Langset, var strålende fornøyd med turneringens gang.

- Vi er strålende fornøyd etter en kjempehelg der alt har gått på skinner. Det kunne knapt gått bedre, sier Langset, og legger til:

- Av i alt 12-13 millioner kroner i omsetting så kommer 3,5 av de fra Briskebyturneringen, som landets største helgeturnering. Vi har ambisjon om å være best i Norge til å arrangere turneringer, Det jobber vi også knallhardt for å være, sier han, som også er turneringsleder.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00