HAMAR: - Nei, han kan ikke forandre mye på to treningsdager, sier HamKam-treneren foran søndagens bunnkrig på Briskeby.

- Da han trente Vålerenga, var han veldig tydelig på å demme opp bakover. Framover var det mer fritt, slik spillerne ville.

- Møter et godt lag
Arne Erlandsen har merket seg at Kjetil Rekdal har stengt en trening i Ålesund og holder kortene tett til brystet.

Sjøl tenker han ikke i sånne baner.
- Vi møter et godt lag, sier Erlandsen, som har merket seg at Aalesund har fått to nye, den tidligere Viking-spilleren Peter Kopteff, og VIF-spissen Glenn Roberts, som spilte for Sundet i vår.
- Aalesunds tometersmann, Tor Hogne Aarøy, har ofte vært god mot HamKam?
- Ja, han har vært god i tre kamper i år, den ene mot oss. At Kjetil vil utnytte hans kapasitet, sier seg sjøl. Men begge våre to (Frode Bjørnevik og Knut Henry Haraldsen) vil ta ham i lufta. Vi må jo gå i duellene hvis de er i egen boks. Vi vil gjerne vinne duellene både i lufta og der hvor andreballene detter ned, forsikrer Arne Erlandsen.

Ønsker å vinne
- Hva gjør dere hvis det står 0-0 et kvarter før full tid?

- Det er viktig at vi som ledere går foran og ønsker å vinne kamper. Vi må ofre noe for å vinne. Hvis vi bare ønsker å spille safe, blir det safe, sier HamKams trener, som er entusiastisk og offensiv foran søndagens viktige oppgjør:
- Siden vi ligger ett poeng bak Aalesund, kan vi avgjøre vår egen skjebne. Det er lenge siden vi har vært så nær vår målsetting om å holde oss i divisjonen. Er vi dyktige nok, klarer vi det. Vi vet det blir tøft og vet også hvor viktig det er å være konsentrert fra start. Vi er mentalt forberedt på krigen, sier Erlandsen, som legger til:
- Det er sånne kamper vi ønsker å spille hver uke.

Ikke mer styr
Samtidig er han helt klar på at kampen mot Aalesund er en av sju høstkamper:

- Det blir helt feil hvis vi legger mer enn normalt i denne kampen. Jeg føler ikke at det er noe mer styr enn vanlig foran denne kampen. Ikke noe er annerledes for oss.
- HamKam har bare vunnet to av ni hjemmekamper?
- Ja, to poeng på de fire siste hjemme, betyr at vi ikke er gode nok i avgjørende situasjoner. Det går på dyktighet, sier Arne Erlandsen.
- Vi har tatt flere poeng i høst enn i vår. Det har sammenheng med at mange som var skadd i vår, er tilbake, og at vi har mye bedre treninger. Vi har hatt et løft i det siste, slår HamKam-treneren fast.

- Håpløs statistikk
- Aalesund har tatt 11 poeng hjemme på kunstgraset og bare fire borte. De har normalt trøbbel på vanlig gras?

- Aalesund har slått Brann borte! Det blir helt håpløst å prate om statistikk. Jeg blåser i det som har med kunstgras, vanlig gras, sol eller regn å gjøre.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00