• EKSPERT: Jørgen Tjærnås.

Jørgen Tjærnås jobber som ekspert med ansvar for breddefotball hos spillselskapet NordicBet. Der følger han 2. divisjon tettere enn de aller fleste.

HA-sporten fikk eksperten til å vurdere opprykksduellen mellom HamKam og Alta.

Overlegne Kamma

Han mener de grønne og hvite må skli på noen voldsomme bananskall for å ikke spille OBOS-liga neste sesong.

– Jeg gir HamKam 80 prosent sjanse og Alta 20 prosent etter det som skjedde i helga, sier Jørgen Tjærnås.

– Alle har ment ganske lenge nå at HamKam er store favoritter til å rykke opp. Kevin Knappen og HamKam har hentet spillere på en helt annen hylle enn motstanderne de siste ni månedene. Dersom de ikke rykker opp så vil det være å mislykkes stort, sier fotballeksperten.

I sommer har Alta hentet HamKam-kjenningen Aziz Idris og kroatiske Srdan Vidakovic, mens HamKam har hentet Markus Naglestad, Jacob Egeris og Håvard Haugen Dalseth.

– Også her må jeg si HamKam er vinneren, sier Tjærnås, og utdyper:

– Mens Kamma har hentet kvalitetsspillere som vil forsterke laget, har Altas signeringer sørget for økt bredde. De økonomiske forskjellene blir tydelige.

Han har fulgt Haugen Dalseth tett i Follo og mener HamKam gjør en god signering.

– Selv om Haugen Dalseth nok ikke vil spille fast i HamKam, så hadde han kommet til å ha gjort det i nesten alle andre 2. divisjonsklubber.

Imponerte mot GroruD

Alta har seks poeng opp til HamKam etter tapet mot Nybergsund i helga. Tre runder før slutt møtes lagene til det som blir en viktig kamp. Tjærnås mener finnmarkingenes lille mulighet ligger i den kampen.

– Der er Alta nødt til å vinne, og da kan opprykksracet bli mer spennende. En annen ting som kan spille inn er at HamKam har tøffere kampprogram framover, og dessuten én hjemmekamp mindre enn Alta.

Kevin Knappens grønn-hvite gutter imponerte med hele 7-0 borte mot Grorud i helga, mens Alta som nevnt gikk på en smell, og tapte 0-1 mot Nybergsund borte.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.