• EKSPERT: Jørgen Tjærnås.

Jørgen Tjærnås jobber som ekspert med ansvar for breddefotball hos spillselskapet NordicBet. Der følger han 2. divisjon tettere enn de aller fleste.

HA-sporten fikk eksperten til å vurdere opprykksduellen mellom HamKam og Alta.

Overlegne Kamma

Han mener de grønne og hvite må skli på noen voldsomme bananskall for å ikke spille OBOS-liga neste sesong.

– Jeg gir HamKam 80 prosent sjanse og Alta 20 prosent etter det som skjedde i helga, sier Jørgen Tjærnås.

– Alle har ment ganske lenge nå at HamKam er store favoritter til å rykke opp. Kevin Knappen og HamKam har hentet spillere på en helt annen hylle enn motstanderne de siste ni månedene. Dersom de ikke rykker opp så vil det være å mislykkes stort, sier fotballeksperten.

I sommer har Alta hentet HamKam-kjenningen Aziz Idris og kroatiske Srdan Vidakovic, mens HamKam har hentet Markus Naglestad, Jacob Egeris og Håvard Haugen Dalseth.

– Også her må jeg si HamKam er vinneren, sier Tjærnås, og utdyper:

– Mens Kamma har hentet kvalitetsspillere som vil forsterke laget, har Altas signeringer sørget for økt bredde. De økonomiske forskjellene blir tydelige.

Han har fulgt Haugen Dalseth tett i Follo og mener HamKam gjør en god signering.

– Selv om Haugen Dalseth nok ikke vil spille fast i HamKam, så hadde han kommet til å ha gjort det i nesten alle andre 2. divisjonsklubber.

Imponerte mot GroruD

Alta har seks poeng opp til HamKam etter tapet mot Nybergsund i helga. Tre runder før slutt møtes lagene til det som blir en viktig kamp. Tjærnås mener finnmarkingenes lille mulighet ligger i den kampen.

– Der er Alta nødt til å vinne, og da kan opprykksracet bli mer spennende. En annen ting som kan spille inn er at HamKam har tøffere kampprogram framover, og dessuten én hjemmekamp mindre enn Alta.

Kevin Knappens grønn-hvite gutter imponerte med hele 7-0 borte mot Grorud i helga, mens Alta som nevnt gikk på en smell, og tapte 0-1 mot Nybergsund borte.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00