- Kampene mot HamKam er spesielle for Kongsvinger, i og med at det er det mest tradisjonsrike lokalderbyet vi har. Det laget som vil mest og vinner flest dueller, vinner kampen, sier Nystuen til HA-sporten.
Mannen som er både midtstopper, daglig leder og sportssjef i Kongsvinger hevder overfor Glåmdalen at dette er en slags «frikamp» for Kongsvinger, der rivalisering, gammelt fiendskap og vilje avgjør det han omtaler som et hatoppgjør.
-Jeg ser på det som en kamp lik alle andre lokaloppgjør. På en måte et morsomt tap, kan du si. Men folk som Vegard Skogheim og Vegar Bjerke er typer jeg kjenner godt til og ikke har noe dårlig forhold til, selv om byene og klubbene har et betent forhold.

Ingen hamarkamerat

Det kjølige forholdet mellom de to Hedmark-klubbene er viden kjent. Eller som Arnar Førsund - som tidligere har spilt for begge lagene - som KIL-spiller uttalte:
Hamar er jantelovens hjemby.
Han fulgte opp med at han hater HamKam, liker hverken byen, folkene eller klubben - og kalte spillerne i grønt og hvitt en gjeng med kyllinger.
På årets 1-1-kamp på Briskeby hadde KIL-fansen et banner med teksten «Heller venneløs enn Hamarkamerat».
- Gjelder dette for deg også, Nystuen?
- Jeg er ikke noe Hamarkamerat, nei, det er jeg ikke.

Freder trener Aasen

Etter en god start på sesongen, ligger KIL nå ett poeng over nedrykksstreken etter 0-2 og 1-5.
Den tunge trenden har også fått lokalavisen til å stille spørsmål ved hvor trygt Stian Aasen sitter som trener.
- Det er ikke noe tema. Han har vært bånn lojal overfor de forutsetningene vi har, og jobbet knallhardt, sier Nystuen, og utdyper:
- Vi bygger en klubb på lang sikt, og var klar over at 2013 kom til å bli et tøft år. Vi ønsker å bygge noe som er sterkere og tåler mer, og da må man kanskje rive litt ned for å bygge det opp igjen.
Han tror heller ikke det at KIL kjemper for å overleve mens HamKam er i toppen vil utgjøre noen forskjell på motivasjonen.
- Disse kampene lever sitt eget liv og marginer avgjør.
- Kan HamKam rykke opp?
- I utgangspunktet har de ikke et så godt lag at de skal det, men det er vanskelig å spå. Det er godt mulig med litt flyt. Det er tre poeng mellom andre- og sjuendeplass. Det er flere som kan klare det også, sier Nystuen.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.