HamKam - Nybergsund 4-2

– Jeg følte meg klar allerede da jeg rykket opp med Levanger i 2015. Den gangen ble jeg lovet spilletid, men fikk det aldri. Nå er jeg veldig ivrig etter å spille 1. divisjon med HamKam, sier angrepsspilleren, som herjet med Nybergsund lørdag. Han noterte seg for tre nettkjenninger i tillegg til et stolpetreff.

Føler seg voksen

Trønderen forteller at han underveis i sine to sesonger i HamKam har blitt mer moden både som fotballspiller og som person.

– Nå er jeg helt klart bedre rustet for 1. divisjon enn jeg var i 2015. Bare det å bo for seg selv og måtte klare seg selv har gjort at jeg har utviklet meg. Rent fotballmessig er dessuten fysikken min på et helt annet nivå nå enn hva den har vært tidligere, sier han, som nå står bokført med 18 mål i 2017-sesongen.

Toppscorerduell

Skeids David Tavakoli har scoret flest i avdelingen med 19 mål, mens Raufoss-spiller Anton Henningsson har like mange som Sollie Rønning. Dermed blir det kamp helt inn til siste serierunde om toppscorertittelen.

I siste serierunde møter HamKam Vålerenga 2.

Sollie Rønning har aldri røpet hvor mange mål han har hatt som mål å score denne sesongen.

– Det vil jeg fortsatt ikke avsløre. Men jeg er fremdeles på skuddhold. Jeg scoret to mål mot Vålerenga 2 i vår og tar gjerne to scoringer til neste helg igjen, gliser HamKams nummer ni, og legger til:

– I fjor scoret jeg 17. Slikt sett har jeg forbedret meg, så det er noe å ta med seg, sier han.

– Føler du deg i stand til å fortsette å score like mange mål i 1. divisjon?

– Jeg ser ingen grunn for at det ikke skal være mulig. Jeg har troen på meg selv og skal jobbe steinhardt i vinter for å være best mulig rustet til 1. divisjon.

UNNER HAT TRICKET

Simen Bolkan Nordli var glad på lagkameratens veiene etter at Sollie Rønning scoret tre mål lørdag.

– Han scorer ofte ett mål, men sjeldent mer. Man vet at man alltid får hundre prosent innsats av Ivar, og jeg unner han det hat tricket, sier unggutten, som scoret HamKams andre mål mot Sundet.

Les også
SPORT HATV: Se videointervju med Kevin Knappen, der han omtaler HamKams 13 strake hjemmeseirer.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00