MOLDE: Det var skremmende å se HamKam i første omgang i går. Spillerne var så til de grader ikke til stede. Og ekstra skremmende er det å se hvor mange av spillerne som direkte melder seg ut.

Det er rett og slett for mange blindpassasjerer på laget til å tro at dette er noe som bare skal snu nå.
Spillerne har snakket om ny giv og at de har hatt gode samtaler i Alvdal. At gløden og samholdet er tilbake. Jeg håper de selv forstår at det blir oppfattet som tomt prat hvis de setter seg ned og ser gårsdagens første 45 minutter.
Feil valg med ballen, sier Arne Erlandsen.
Innerst inne vet han at det handler om spillere som ikke leverer det som kreves i Tippeligaen.

Prøv Urosevic
Venstresiden til HamKam, som var positiv mot Brann, var helt død igjen i går. Pål Strand mislyktes med dødballene sine og hadde ikke tempo nok til å komme rundt. Og Tom Kristoffersen ble bare en stående back.

Og så må HamKam erkjenne at Juha Pasoja er en dårlig løsning som sentral midtbanespiller. Da er det bedre å prøve Srdjan Urosevic. Han er litt mer offensiv i hodet.
Og det er offensivt HamKam sliter. Der skaper de nesten ingenting. Og selv om det var framgang mot Brann. Var det ikke mye de skapte offensivt da heller.
Det kan godt skyldes at spillerne gjør feil valg med ballen, eller at de er for dårlige. Men samtidig må det være et helvete å ha ballen som HamKam-spiller, for det du da ser er enten rygger, stillestående spillere eller lagkamerater som gjemmer seg i frykt for å få ballen. Da ender det med et dårlig valg.
Et eksempel på dårlige valg er når Markus Ringberg går i luftduell, mens spissmakker Roman Kienast også står feilvendt og ser på hva som skjer. Kienast skal da selvsagt være rettvendt og starte gjennomløpningen i tilfelle Ringberg får headet ballen i rommet. I stedet måtte EM-spissen bruke tid på å snu seg, starte og se, bare for å oppdage at han kom altfor seint. Derfor ble han også byttet ut.

Trenger midtbanespiller
Det er lite prat om forsterkninger i HamKam. Arne Erlandsen sier at det er denne gjengen som må jobbe laget ut av det som mer og mer ligner en krise. Jeg tar det imidlertid som en selvfølge at det jobbes med saken, men har forståelse for at det ikke er lett å finne en kloning av Steven Gerrard og Spanias Senna til å rydde opp på midtbanen i en klubb som ligger desidert nederst i Tippeligaen, men friskt blod kunne hjulpet - så sant det er kvalitet i det. Savnet av en midtbanemann er merkbart.

Det hjalp litt da Markus Ringberg ble flyttet ned igjen i andre omgang i går, men Ringberg er nok likevel best som spiss.

LSK er mager trøst
HamKams krisesituiasjon ble ikke akkurat bedre av at Ivar Rønningen pratet på seg gult kort.

Det gjør at junioren Dyre Schjerve nå blir kastet til ulvene (les Steffen Iversen) mot RBK.
Det kan gå bra, det, men det kan også skape en ekstra uttrygghet.
Men kanskje er det nettopp en skikkelig underdog-situasjon mot Rosenborg som skal til for å få ut det beste av dette HamKam-laget.
For å overleve i Tippeligaen må i hvert fall poengene komme snart.
Og så er det en liten trøst at ressurssterke Lillestrøm fortsetter å tape poeng.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00