Kent Bergersen satte tonen selv etter kampen mot Elverum lørdag da han sa han ville finne ut om han hadde spillernes tillit. Om det ikke var avgjørende for avgangen hans, så styrket det ham i hvert fall ikke.

For det tvang også styret til å komme på banen før Bergersen møtte spillerne mandag. Et oppegående sportsstyre ønsker ikke at spillerne skal bestemme eller påvirke slike prosesser i særlig grad, og etter diverse samtaler i helga, startet den avgjørende møtevirksomheten ved lunsjtider i går.

I Danmark hadde Ståle Solbakken meldt seg inhabil som følge av sitt vennskap til Kent Bergersen. Han ønsket heller ikke å kommentere saken i går og henviste til klubbens styreleder Truls Nordby Johansen og klubbens daglig leder Stein Arne Ingelstad.

Full enighet

Noen av klubbens styremedlemmer samlet seg, mens andre deltok i møteprosessen på telefon, og det skal ha vært et enstemmig styre som ble enig om å gå i dialog med Kent Bergersen om en avslutning av forholdet.

Bergersen hadde opprinnelig kontrakt med HamKam ut neste sesong, men så lenge det også var nedfelt i kontrakten hvordan en mulig slik situasjon skulle håndteres, ble det ikke så komplisert som mange kanskje kunne trodd.

Bergersen lagde heller ingen vanskeligheter. Han satte klubben foran seg selv og godtok sluttavtalen som gjør at han får lønn en god stund utover i denne sesongen, men ikke noe for det siste kontraktsåret.

Bortsett fra at resultatene manglet og fotballen ikke var effektiv, er det ingen på Briskeby som har et vondt ord å si om Kent Bergersen.

Han var bare feil mann i HamKam. Og kanskje er det mer klubbens egen feil enn Bergersen selv, for Kent Bergersen har vel egentlig bare vært Kent Bergersen i den tiden han har vært i HamKam.

Det som lokket ved å ansette ham da han ble foretrukket, var en god CV med lang spillererfaring fra nasjonalt og internasjonalt nivå, ti års ansiennitet som assistenttrener i Tippeligaen og suksess som hovedtrener i Bodø/Glimt og Drøbak/Frogn.

Det var strengt tatt ingen andre med hans navn og bakgrunn som ville ta i HamKam da han kom til en klubb uten penger. Og nesten uten spillere.

En helt annen type

Med denne lærepengen, vil HamKam være mer nøye på hvilken type de plukker som Bergersens etterfølger.

Det er åpenbart at han må være en som står for en mindre romantisk fotball enn Bergersen. Det må tettes igjen bak. Og det må spilles effektivt i lengderetning med mye mindre risiko.

Det må være en type som er tøffere overfor spillergruppa i forhold til hva han forventer, og en som behersker analyseverktøyet til fingerspissene og som kan legge en plan i forhold til hva slags motstand HamKam møter.

Vi har sett nå at dette HamKam-laget ikke er godt nok til kun å stole på egne ferdigheter og spille ut alle de andre lagene.

Attraktiv jobb

Spekulasjonene om hvem som blir neste HamKam-trener var i gang i går bare minutter etter at Bergersen var ferdig, men det var ingen kandidater i går som var mer opplagte enn noen andre. Ryktene var bare rykter. Det er likevel grunn til å tro at mange navn vil spilles inn av agenter og andre folk i fotballmiljøet.

HamKam bør være en attraktiv klubb for en klubbløs trener. Og det kan også være en attraktiv klubb for en som trener en annen klubb. For når jobben blir ledig så tidlig i sesongen, betyr det at det fortsatt er mulig å utrette mye. I tillegg er det ingen tvil om at HamKam er en klubb som har underprestert i forhold til spillermaterialet.

Og når klubben bryter med Kent Bergersen nå, er det fordi man fortsatt mener det er mulig å rykke opp. Selv om det nå ser svært vanskelig ut.

Utfordringer

Jeg er fortsatt bekymret for lagets fysiske tilstand. De har løpt for lite. Og de har blitt svakere utover i kampene.

På plussiden kommer vi ikke utenom at Saihou Jagne er på vei tilbake. HamKam så jo bra ut med ham på banen før seriestart. Den nye treneren kan ha noen mål å gå på der i forhold til Kent Bergersen.

Men det er ingen tvil om at det er en stor jobb som må gjøres defensivt med dette laget. Og den jobben må starte denne uka – uten den nye treneren. Slik jeg forsto det i går, skal klubben samle alle sine gode krefter rundt Chris Twiddy og Rolf Høgmo for å stramme opp den defensive organiseringen fram mot lørdagens kamp mot Stjørdals/Blink.

I en slik kamp må det defensive sitte, så det vil være naturlig at det brukes mest tid på den biten resten av uka.

Og spillerne; de får bare vise at de har så dårlig samvittighet som de sier de har. Det er bare en måte å vise det på.

Og det er å kline til så smeller over hele Briskeby lørdag mellom klokka 16.00 og 17.45.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.