To lag medvind i seilene møttes da Fredrikstad besøkte HamKam. På Briskeby ble imidlertid Fredrikstads rekke på åtte ubeseirede kamper brått brutt, da HamKam dominerte fra start til slutt, og fortjent vant 2-1.

HamKams formspiller nummer én, Emil Dahle, satte vakkert inn grønnbuksenes første mål etter 34 minutter.

– I dag er vi virkelig gode, men jeg synes vi har vært solide på hjemmebane i hele år, med et par unntak. Vi skulle kanskje scoret litt flere mål i dag, så det ikke hadde blitt spennende på slutten, oppsummerer Dahle, etter den overbevisende seieren.

Kamp om toppscorertittelen

Både Dahle ogAdebahr sto med sju scoringer før kveldens kamp, og da Dahle la på til åttemål, merket moldenseren en endring i Adebahrs bevegelsesmønster.

– Jeg merkadet etter at jeg scoret, at han var mye på løp, for å si det sånn. Han biterseg fast, han, men det er bra at det er konkurranse om å bli toppscorer iHamKam. Men det viktigste er at vi vinner, smiler Dahle etter seieren.

Ti minutter etter pause fikk Adebahr lønn for sin løpsvillighet, da han smekket inn 2-0 fra 20 meter. HamKams to toppscorere står dermed bokført med åtte nettkjenninger hver, før de avsluttende seriekampene mot Strømmen og Ranheim.

Kjemper om hjemmekamp

Robert Stene headet inn en redusering til 2-1 like før slutt, men HamKam tok uansett tre viktige poeng, og med fire poengs luke ned til lagene under streken, kan HamKam sikre kvalikplass allerede neste søndag. Emil Dahle håper på en topp fire-plassering og hjemmekamp i kvaliken.

– Vi har to tøffe kamper igjen, og desto høyere opp i kvaliken vi kommer, desto bedre er det. Å komme på en 3.– eller 4.-plass er gunstig, når vi er så gode hjemme,avslutter HamKams lekne venstrekant.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.