RANHEIM (Adressa.no): På grunn av manglende flomlys spilles den første kvalifiseringskampen om retten til spill i eliteserien allerede klokka 12.30 onsdag. Kampen mot HamKam blir en ren cupkamp, kun tre dager etter at samme lag ble knust 4-1 hjemme på Hamar.

Jo Sondre Aas måtte stå over siste seriekamp - mot HamKam - på grunn av karantene.

I dagens viktige kvalifiseringskamp er han imidlertid tilbake, og med sine 18 scoringer i serien blir rennbyggen en svært viktig brikke i jakten på eliteseriebillett neste år.

- Jeg er godt fornøyd med 18 mål. Det er artig å bli toppscorer på laget, og i 1. divisjon sitter jeg med en god følelse, sier Aas selv til Ranheims hjemmeside om tittelen.

God Reginiussen

Det er ikke bare Aas de blå kan forvente ting av i dagens kamp. Midtbanemann Mads Reginiussen er inne i sin aller beste sesong, og har blitt kåret til dagens Ivers hele åtte ganger av Adresseavisen.

– Det blir helt klart spesielt å møte et lag som vi akkurat har spilt mot. Den forrige kampen har helt sikkert noen psykologiske effekter, siden vi følte vi hadde taket på dem. Jeg tror alle i klubben har en god følelse, men samtidig må vi være forsiktig med å tro at dette skal bli enkelt selv om vi vant 4-1 sist, sier broren til RBK-kaptein Tore.

Han gleder seg som en unge til kampen:

- Jeg tror faktisk jeg scorer. Jeg har en meget god følelse, men det har jeg alltid, sier han.

- HamKam er veldig revansjesugne, og kommer hit for å gjøre det vanskelig for oss. Det blir nok en tøffere kamp, der de kanskje legger seg litt lavere, analyserer midtbanestrategen.

Kan møte Hødd eller Mjøndalen

En halvtime etter kampstart i idrettsparken, starter det andre oppgjøret i kvalifiseringen. Hødd møter Mjøndalen på Høddvoll. 

Vinnerne av de to kampene møtes til semifinale. Vinneren av den kampen spiller to kamper (hjemme og borte) mot lag nummer 14 i eliteserien. Vinneren av disse oppgjørene spiller eliteserie neste år.

Følg kampen og chat med vår reporter her: