• TOPPSCORER: Ørjan Børmark-By (21) har scoret åtte mål for Levanger denne sesongen. Mandag var han et friskt pust på HamKam-trening. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad

Først vinket Pekka Lagerblom og Ike Fofanah farvel til Hamar. Så kom finanskrisa for alvor til Briskeby, og Tore Andreas Gundersen varslet sin exit. Mandag forlot kaptein Viktor Adebahr og tillitsvalgt John Anders Rise klubben.

Og spillerflukten er neppe over. Aziz Idris, Christophe Psyché, Magnus Sylling Olsen og flere andre kan komme til å ta sin hatt og gå de kommende dagene.

Dersom alle de nevnte forlater Kamma, må klubben få inn fem nye spillere på kontrakt for å oppfylle lisenskravet på 18.

- Til nå har prioriteten vært å avklare arbeidsforholdene med dem vi har, og det er en krevende prosess. Men vi må ha et lag med 18 spillere på kontrakt, forklarer HamKam-sjef Svein Inge Haagenrud.

"Haagis" vurderer alle muligheter hva gjelder nye spillere.

- Alle alternativer er aktuelle, og det er klart vi er på jakt etter spillere, sier trener Svein Inge Haagenrud.

Ny toppscorer

Talentfulle unggutter har dermed uvanlig gode odds for å få kontrakt i historierike HamKam. Mandag prøvespilte Levangers 21 år gamle toppscorer Ørjan Børmark-By.

Kammas triste situasjon demper ikke trønderens interesse for spill på Briskeby.

- HamKam er en veldig fin klubb med en veldig fin atmosfære rundt seg i byen, og jeg tenker ikke på den økonomiske situasjonen. Jeg vil bli god i fotball, det er målet for meg, forklarer Børmark-By.

Spisstalentet, som har funnet nettmaskene åtte ganger for Levanger i 2. divisjon denne sesongen, forteller om positive tegn fra HamKam.

- Det var ikke noe problem å få komme hit og prøve seg. De virket veldig mottakelige for det, men vi har ikke snakket om noen kontrakt ennå. Dette var min første trening, så vi får se, smiler trønderen, som for tiden er på besøk hos familie på Hedmarken.

Levanger truer opprykk i Brumunddals 2. divisjonsavdeling, men ligger fem poeng bak Elverum etter 0-3-tapet for Nardo denne helga.

Ferdig i Levanger

Svein Inge Haagenrud poengterer at Børmark-By fortsatt er Levanger-spiller, men ifølge Levanger-Avisa kan spissens dager i klubben allerede være talte.

- Jeg har tatt et valg og varslet klubben om at jeg tar en timeout fra LFK. Jeg kan ikke bedrive fotball når jeg ikke har noe å ta meg til utenom fotballen her i Levanger. Jeg har verken jobb eller inntekt. Jeg må prøve å finne en annen løsning, uttalte Børmark-By til avisa tidlig i forrige uke.

- Mitt mål er å spille i 2. divisjon eller høyere. Jeg trenger et nytt kick. Det har blitt for mye frustrasjon i det siste, fortsatte spydspissen.

Spill i HamKam kan dermed være et passende alternativ, selv om klubben ikke kan tilby Børmark-By noen svimlende inntekt.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00