Unggutten har kontrakt med HamKam ut denne sesongen, men mye skal til for at han ikke blir å finne i HamKam også neste sesong.

– HamKam er et soleklart førstevalg for meg. Jeg må fremdeles tenke litt over saken, men det meste tilsier at jeg blir i klubben i ett år til, sier 17-åringen.

Eliteklubber interessert

Flere toppklubber har vist interesse for midtbanespilleren.

– Det er grunnen for at jeg fremdeles grubler litt. Viking er ett lag fra Eliteserien som har tatt kontakt, men det har vært flere andre også. Uten at jeg vil gå noe nærmere inn på det.

– Hvilke tanker har du gjort deg rundt interessen fra Eliteserieklubbene?

– Det viktigste for meg er å få spilletid, og da helst på seniornivå. Det må jeg ha for å fortsette utviklingen min, og sjansene for å få det er best i HamKam.

Leder for fotball i Viking, Bård Wiggen, har ikke besvart HA-sportens henvendelser.

Trygg på å lande avtalen

Trener Kevin Knappen er sikker på at talentet aksler den grønne og hvite drakten neste sesong.

– Vi har et tilbud som ligger klart til Markus og har hatt en prat om saken. Det er både klubbens og spillerens intensjon at Markus blir med videre. Jeg er trygg på at det går i orden i løpet av kort tid, sier Knappen, som roser ungguttens utvikling.

– Man ser det på valgene han gjør på banen, spesielt nå i høst. Også den offensive biten har blitt bedre. Samtidig har han en veg å gå når det gjelder den fysiske biten.

Solbakken forteller at han har hatt muligheten til å flytte til Danmark og FC København for å være en del av klubbens U19-lag. Men etter å ha rådført seg med far Ståle, har han kommet fram til å legge de planene på is foreløpig.

– Det går på at jeg mye heller spiller seniorfotball. Pappa og jeg har snakket en del om saken, og FCK er foreløpig lagt på vent for min del, sier 2000-modellen.

Avdelingens største talent

HA-sporten har vært i kontakt med samtlige hovedtrenere i 2. divisjon avdeling 1 og spurt om hvem som er avdelingens største talent.

Sju av 12 mente Kammas midtbanejuvel fortjente tittelen. HamKam og Brumunddals stemmer er ikke tatt med. Sjekk nederst i saken for å finne ut hvilke spillere hver enkelt trener stemte på.

– Det krever kløkt og erfaring for å spille midtbane på 2. divisjons beste lag. Alt tyder på et klokt fotballhode, sier Raufoss-trener Christian Johnsen.

– Han er 17 år og spiller fast på et opprykkslag. Det er veldig ryddig, spesielt i en så sentral og viktig posisjon, sier KFUM-sjef Jørgen Isnes.

Bærums Luke Torjussen slenger seg på.

– Han ser vanvittig spennende ut. Det er ikke enkelt å være så ung og prestere i den alderen for et sterkt HamKam-lag. Det blir interessant å se om han kan levere i OBOS-ligaen, sier han, som regner med at HamKam rykker opp.

– Han er en god ballfordeler, spiller stabilt og er trygg i spillet sitt, sier Nybergsunds Jarl André Storbæk.

Takker ydmykt

– Moro at det jeg gjør legges merke til. En stor anerkjennelse som jeg setter pris på, sier han, og forteller hva han jobber med for å bli enda bedre på.

– Jeg må jobbe med det defensive, men også lage fler mål og målgivende. Det er en lang veg å gå ennå, sier Markus Solbakken.

SLIK STEMTE TRENERNE

Kjelsås: Nicholas Mickelson

KFUM: Markus Solbakken

Raufoss: Markus Solbakken

Bærum: Markus Solbakken

Sundet: Markus Solbakken

VIF 2: Markus Solbakken

Follo: Even Bydal (Asker)

Asker: Nicholas Mickelson

Alta: Markus Solbakken

Finnsnes: Ryan Doghman (Raufoss).

Skeid: Nicholas Mickelson

 Grorud: Markus Solbakken

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00