HAMAR: Sportssjef i HamKam, Lars Tjærnås, bryr seg lite om listen til Tor-Kristian Karlsen.

- Sånne lister blir ofte litt flåsete og populistiske. Og man kan jo spørre seg hvor mye Karlsen har sett av de to spillerne, sier Tjærnås til HA-sporten.
Han er likevel enig med Karlsen i mye av det han sier i forhold til innkjøp.
- Han har helt rett i mye. Men det er i teorien. I en ideell verden skulle vi gjerne sett spillere på trening, i kampsituasjon og også over tid hos oss før vi bestemmer oss. Men det handler naturligvis også om ressurser, sier Tjærnås, som mener at det ville vært mer penger og tid å bruke, dersom HamKam ikke skulle hatt sju til ni spillere inn i vinter.

Ikke nøye nok
Likevel innrømmer han at klubben håpet å se mer av Sebino Plaku og Srdjan Urosevic.

- Jeg har fortsatt et håp om at vi har en annen karakteristikk av de to når de går ut porten for siste gang. Men i Norge er vi veldig flinke til å være kjappe med å slå fast at noen enten er veldig vellykket eller veldig mislykket.
- Var dere nøye nok når dere hentet Plaku og Urosevic, Tjærnås?
- Med Plaku føler jeg at vi gjorde det vi kunne. Han var her på et langt opphold og vi så ham i kamper. Der føler jeg at vi var det, men med Urosevic mener jeg at vi burde vært mer nøye, sier Tjærnås, som forteller at det kan bli endringer i forhold til hvordan klubben henter spillere.
- Den biten vurderer vi veldig sterkt for øyeblikket. Det kan godt bli endringer i forhold til å systematisere og formalisere.

Tenker også langsiktig
Han presiserer at ingen i klubben regnet med at alle de nye skulle gå rett inn på laget.

- Det handler også om å tenke litt mer langsiktig. Masalin har vært formidabel, Førsund har vært fast, og kommer til å bli en nasjonalt og internasjonalt god spiller. Güven var glimrende før han begynte å slite med kropp og skader, og Karekezi har tatt både kultur, land og liga, og har vært verdifull for oss. Malmström, Plaku og Urosevic har alle vært mye skadet, og man må også se på hvor mye de har kunnet spille, og hvilken form de har vært i når de har kunnet spille, sier Tjærnås.
- Hva tenker dere om at mange av spillerne som kommer til HamKam opplever et treningssjokk og sliter med skader?
- Det må vektlegges og vurderes. Vi trener spesielt, og Arne Erlandsen kjører spillerne meget tøft i oppkjøringsperioden. Mange av spillerne, som også har vært med en stund, sier de aldri har opplevd noe lignende. Men jeg er sikker på at mange vil profittere på det, og at vi vil se en blomstring i år to hos mange av spillerne.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.