- Allerede før søknadsfristen hadde gått ut fikk jeg beskjed om at jeg ikke var aktuell for den utlyste jobben. Bakgrunnen var at jeg ikke hadde de nødvendige kvalifikasjonene klubben lette etter, sier Frode Birkeland.

Opprykkshelten for Kamma i 2003 i Alta mener han likevel har en ganske innholdsrik CV.

Erfaren trener

- Jeg har vært juniortrener i HamKam tidligere, assistenten til Frode Grodås i eliteserien, assistenten til Henning Berg i Lillestrøm, tatt Drøbak/Frogn opp fra 3.- til 2. divisjon og er for tiden keeper/spisstrener i Hønefoss, forteller Birkeland, som er skuffet over at han ikke en gang ble vurdert av HamKam denne gangen.

- Jeg var innstilt på å gå ned i lønn for å komme tilbake til Kamma. Jeg har følelser for klubben og var innstilt på å jobbe veldig mye og godt om jeg hadde fått sjansen.

Andre kvalifikasjoner

- Det stemmer at Birkeland ikke er aktuell for oss denne gangen, sier Svein Inge Haagenrud i HamKam.

- Jeg ønsker ikke å kommentere den avgjørelsen på annen måte enn at vi leter etter en trener med noen andre kvalifikasjoner, sier Haagenrud, som forteller at i alt 20 søkte på den utlyste fulltidsjobben i HamKam.

- Vi har vært i konkrete samtaler med fire av disse, men ikke kommet til enighet med noen. Nå er vi kommet et stykke på vei med to andre, sier Haagenrud og legger til at en ansettelse bør skje kjapt.

- Juniorlaget vårt serieåpner i midten av mars og det er selvsagt ikke gunstig at laget ennå ikke har noen trener. Målet er at vi skal ha en ny trener på plass mandag 3. februar, håper Skogheims assistent.

Håper på en utenfra

HamKam har ikke satt som krav at den nye treneren skal rekrutteres eksternt, men ønsker en som kan gi klubben nye impulser.

- De to vi er i samtale med er begge trenere utenfor vårt nærområde. Vi tror det er viktig å knytte til oss en ressurs som kan berike klubben med erfaringer fra andre steder, sier Haagenrud.

- Fram til nå har John Anders Rise og Viktor Adebahr trent juniorlaget, og de blir med videre som assistenter når den nye treneren er på plass, sier Svein Inge Haagenrud.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.