• ANGRER: Tidligere styreleder i HamKam, Morten Kristiansen, angrer på at han ikke gikk for Frode Birkeland som ny hovedtrener.

Forrige uke måtte Kent Bergersen pakke sakene sine og forlate jobben som hovedtrener i HamKam. 

Han fikk kun én sesong og fire seriekamper på å få HamKam-skuta på vei oppover i divisjonssystemet.

Den gang Bergersen ble ansatt som hovedtrener, var det Morten Kristiansen som var styreleder i klubben.

Burde ha gått for Birkeland

I et blogginnlegg i helgen skriver den tidligere styrelederen at han skuffet seg selv da han var med på å ansette ny hovedtrener, som til slutt ble Bergersen.

- I min styrelederperiode vil jeg si at jeg har skuffet meg selv ved å akseptere at Frode Birkeland ikke ble ansatt verken som juniortrener eller som hovedtrener da mulighetene var der, skriver Kristiansen.

Han mener at Birkeland er den mest opplagte kandidaten til å overta styringen på Briskeby nå.

Birkeland, som er ansatt som assistenttrener i Hønefoss, har tidligere uttalt til HA-sporten at en retur til HamKam er noe han drømmer om, men at han foreløpig forholder seg lojal til kontrakten med Hønefoss.

- Jeg tror HamKam trenger en Frode Birkeland, som flytter inn i treninstøyet og "bor" på Briskeby, skriver Kristiansen.

Ny æra med Birkeland

Birkeland uttalte også til HA-sporten at han står for samme spillestil som Ståle Solbakken gjorde som HamKam-trener, og at HamKam er den klubben som har betydd mest for ham selv. 

Den tidligere styrelederen avslutter blogginnlegget med følgende ønske:

- I HamKam er det helt sikkert ulike syn på Frode Birkeland. Noen vil bejuble han som hovedtrener mens andre vil være mindre begeistret. For meg framstår det som helt åpenbart at han vil bety en ny æra på Briskeby med sin bergenske væremåte, fremtreden og holdning, i tillegg til et hjerte som banker for Kamma. Risikoen er til stede, men den mulige oppsiden gjør at det er all grunn til å akseptere den. Jeg ønsker meg Frode Birkeland som hovedtrener, helst så fort som mulig og senest til 2017-sesongen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00