HAMAR: Den nye avtalen som HA-sporten kan presentere i dag, innebærer at Sparebanken Hedmark 1 blir HamKams generalsponsor.

Avtalen er delt opp i tre deler: En vanlig generalsponsoravtale med draktreklame foran på brystet og en rekke eksponeringselementer, en som gjør at Sparebanken Hedmark 1 blir tribunesponsor og en del som innebærer en avtale om talentutvikling hvor HamKam tar ansvar for distriktet. På sikt har HamKam en ambisjon om å ansette en person i en slik stilling.

Har gått noen runder
HA-sporten møtte partene på Briskeby i går ettermiddag. Der innrømmet Harry Konterud at de hadde gått noen runder før de endelig hadde blitt enig. Rett og slett fordi avtalen ble omfattende kostnadsmessig.

Ingen av partene ville gå i detalj på hvor mye den er verdt, men etter det HA-sporten erfarer, er det snakk om nærmere fire millioner kroner i året som Sparebanken Hedmark 1 skal gå inn med.
I tillegg vil det komme sekssifrede bonusutbetalinger hvis HamKam for eksempel skulle bli cup- eller seriemester.
Økonomisk er det med andre ord ingen tvil om dette er den største sponsoravtalen som er inngått i vårt distrikt noen gang.
- Vi trodde det beløpet vi var inne med forrige gang (2,5 mill.) skulle holde på et høyere nivå også, så vi har brukt litt tid på å fordøye de nye prisene. Vi har gått noen runder med oss selv, sier Harry Konterud.
Og blir supplert av banksjef marked Kari Vardeberg:
- Det ligger mye læring i slike avtaler. Og det skjer mye på to-tre år.

- Trenger flaggskip
Konterud er imidlertid ikke i tvil om det er riktig av banken å inngå denne avtalen.

- Vi hadde ikke vært med på denne avtalen hvis det ikke hadde vært for det nye stadionet med de nye facilitetene. Vi får en helt annen mulighet her til å eksponere oss gjennom logotypes, digiboards og storskjermen, sier han.
- Man får kraftige uttrykk på 180 meter med digiboards, presiserer Vardeberg.
For HamKams del passet det ekstra bra at Sparebanken Hedmark 1 nå har byttet logo. Det gjorde behovet for slik eksponering enda større.
- Det var nok en lykke for HamKam, ja, smiler Konterud.
Men det er ikke tilfeldig at det er HamKam som stikker av med den største potten fra Konterud.
- Folk ser vanvittig mye fotball på tv, sier Vardeberg, før Konterud selv legger ut:
- Fotballen er den aktiviteten som samler flest i alle aldersgrupper. Den er den desidert største idretten. Og det er viktig for hele Innlandet at vi har noen flaggskip vi kan vise fram. Det gjør noe med vår identitet, og det styrker selvfølelsen og stoltheten vår. Vi mener det er viktig at vi har en klubb i vår aller fornemste liga, sier Konterud.
- Det må noen topper til for å inspirere bredden, sier Vardeberg, som avslører at hun selv er blitt en innbitt HamKam-supporter.
- Jeg var langt nede etter kampen søndag, men hva er det som skjer? Jo, nå fokuseres det på ranet mot HamKam. Ikke på dødballaget. Da har det skjedd noe, sier hun.

- Viktig å stå sammen
Sparebanken Hedmark 1 med Harry Konterud i spissen var også av dem som dro lasset i forbindelse med snuoperasjonen etter nedrykket i 2006. I løpet av noen dager lå det fem millioner kroner på bordet fra næringslivet for å få klubben opp i Tippeligaen igjen.

Konterud påpeker viktigheten av at det er mange som er med nå også.
- Vi har ventet ut HamKam litt får se hvilket grunnlag de har i det øvrige markedet. Når vi ser at de har 160 samarbeidspartnere, er det lettere å gå inn som generalsponsor. Det er viktig å stå sammen. Det er mange små som har bidratt, og de store som var med i 2006, som Eidsiva og CC, er fortsatt toneangivende. Det betyr at pyramiden er på plass med oss på toppen. Dette samspillet mellom oss i næringslivet og HamKam er avgjørende, sier Konterud.

Kan justeres
HamKam på sin side er spesielt glad for at Sparebanken Hedmark 1 tok rollen som generalsponsor.

- Det har mye å si for troverdigheten vår at Sparebanken Hedmark 1 går inn på denne måten. De hadde ikke vært med hvis de ikke hadde hatt tro på produktet vårt, sier klubbdirektør Truls Haakonsen.
Banken har imidlertid sikret seg mot et eventuelt nedrykk. I så fall er det en klausul som sier at avtalen kan justeres.
- Men det har vi ingen tro på at vil skje, sier Harry Konterud.
Som med dette har signert tidenes sponsoravtale i dette distriktet.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.