• sjekker tallene: Magnus Nilsen loggfører alle spillernes tall.

HamKams fysiske form har blitt heftig diskutert i løpet av vårsesongen.

I går ville klubben sjekke hvordan spillerne har tatt vare på kroppene sine i løpet av ferien, og dermed var det tid for en biptest.

Fysio Magnus Nilsen mener at flere av spillerne har mye å gå på utover høstsesongen.

jevnt snitt

– Det er noen som har gjort det bra, og så er det noen som har gått litt ned i løpet av sesongen, og det er vi ikke så glade for. Det er ganske jevnt med der vi var før sesongstart, og det er litt under der vi ønsker å være, sier han.

– Hvor langt er dere unna å være der dere ønsker å være?

– Dette er en test som er populær i mange land, så vi har tallene på hva som er snittet på de øverste divisjonene i Sverige og Danmark. Vi har lagd våre krav ut ifra det, og så ønsker vi at spillerne skal være på de kravene. De fleste spillerne våre ligger i gul sone, og det vil si at de er litt bak de kravene vi ønsker. Det er ikke så mye, men det viser fortsatt at vi har mye å jobbe med, sier han.

gått opp og ned

Nilsen forteller at de har hatt fokus på spillernes form under sesongen.

– Vi har hatt en periode der vi hadde litt lengre treninger, og vi har hatt perioder med kortere og mer intensiv trening. Etter at Kevin (Knappen) kom inn, har vi hatt en løpeøkt i uka, og vi har også hatt en kamp, og det er det vi kan ha. Vi kan ikke trene folk i hjel under sesong, sier han.

– Er du bekymret?

– På noen av spillernes vegne er jeg litt bekymret, men alt i alt er det ok minus, sier Nilsen til HA-sporten.

Rise best på laget

John Anders Rise var den som gjorde det best på testen. Han fikk bokført 22,3 løp – og det betyr at han løp over 1.000 meter i løpet av testen.

– Jeg har det litt i kroppen, og jeg har alltid likt å holde meg i form. Jeg hadde lyst til å holde meg på cirka det samme tallet som jeg hadde sist, og det klarte jeg, sier han.

Rise forteller at han håper at flere kan løfte seg enda noen hakk.

– Jeg har ikke fått med meg resultatene til alle de andre, men jeg synes vi må ligge på et visst nivå. Det er en klisjé å si at vi ikke er bedre enn vårt svakeste ledd, men vi blir målt etter snittet på laget, og da hjelper det ikke om en eller to er helt i toppen, sier John Anders Rise.

Trener Kevin Knappen er på ferie, og han er tilbake på trening torsdag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.