HAMAR: De som hadde håpet at konsekvensen av at Thorstein Helstad tar over gården i Vang skulle være at han igjen blir å se i HamKam-drakt, blir nok skuffet.

Det er lite som tyder på at Helstad blir å finne på Briskeby som HamKam-spiller i nærmeste framtid.
- Kunne du tenke deg å avslutte med en sesong eller to i HamKam, Helstad?
- Det er vanskelig å si. Det kommer jo litt an på helsa også. Men ingenting er umulig.

Til Saudi-Arabia?
Fjorårets toppscorer i eliteserien har ikke spikret planene i forhold til å bli gårdeier, men tror ikke han kommer til å drive den selv med det første.

- Jeg har kontrakt med Brann ut neste sesong. Jeg forholder meg til det. I tillegg har jeg en datter som bor i Oslo, så jeg vet ikke hva jeg kommer til å gjøre, sier Helstad til HA-sporten.
Han har heller ikke lagt fra seg ønsket om å dra utenlands igjen.
- Det kunne vært greit å prøve seg ute igjen. Men jeg får se hva som skjer, sier Helstad, som har et opphold i østerrikske Austria Wien bak seg.
HA-sporten er kjent med spekulasjoner om at Helstad skal være tilbudt ti millioner for å spille i Saudi-Arabia, men har ikke lyktes med å få dette bekreftet.

Slet mot HamKam
31-åringen fikk et tøft gjensyn med Briskeby og HamKam. Helstad var nærmest usynlig i store deler av kampen, men kom seg - som alltid - til to avslutninger.

- Vi kom ikke til så store sjanser. Men Brann har slitt her før også. Vi må skape mer, og være bedre i overgangsspillet, sier Helstad, som var helt alene foran mål da Njogu Demba Nyrén kom alene med Ivar Rønningen og slo ut med armene da lagkameraten skjøt.
- Burde Demba spilt til deg, Helstad?
- Vanskelig å si. Han kom alene med Rønningen og hadde muligheten til å avslutte. Han kan gjøre det selv i den situasjonen. Jeg vet ikke om jeg hadde spilt selv, heller.
HamKams midtstoppere Frode Bjørnevik og Arnar Førsund var solide, og gjorde det ikke lett for Vang-gutten.
- Helstad er vanskelig å møte. Han lurer konstant bak ryggen vår, men vi gjorde det vanskelig for ham, sier Førsund.
- Førsund er absolutt en god spiller, kontrer Helstad.

Går for nytt gull
Fjorårets gullvinnere ligger på sjetteplass på tabellen. Men Helstad har ikke gitt opp håpet om å forsvare seriemesterskapet.

- Vi kan jo ikke gi opp. Det er mange kamper igjen, er det ikke, spør Helstad retorisk.
Med 15 kamper igjen å spille, er det åtte poeng opp til Stabæk, som tross tap mot Tromsø i går, har virket utilnærmelige så langt i sesongen.
- I stedet for å tenke at det er ekstra bittert ikke å vinne når Stabæk taper, må vi tenke at vi er ett poeng nærmere. I fjor var vi flinke til å nullstille hver gang og ta en kamp av gangen. Det må vi gjøre i år også, sier Helstad, som også håper og tror HamKam kan heve seg de nødvendige hakkene som kreves for å holde seg.
- Jeg følger naturligvis med på HamKam. Det er helt klart at de er kapable til å holde seg. De har hatt en del marginer mot seg, spesielt på bortebane. Men de er gode hjemme, det viste de ved å slå Viking. Alt kan skje, det er en jevn serie.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00