Pekka Lagerblom kommer fra finske IFK Mariehavn. Han startet karrieren i Lathi, før turen gikk til Tyskland, hvor han spilte for Werder Bremen, Nürnberg og Köln i Bundesliga.
31-åringen har 12 landskamper for Finland.
- Dette er et scoop for HamKam, og dette skal vi være stolte av. Vi har jobbet lenge for å få ham hit, i konkurranse med andre klubber. Vi henter ham primært som midtstopper, sier Vegard Skogheim.

Nære i fjor

Magnus Sylling Olsen kommer fra Sarpsborg 08, og har skrevet under på en toårskontrakt med HamKam. Han var aktuell foran forrige sesong også, men da valgte Sylling Olsen altså eliteseriespill i Østfold.
- Det var veldig godt å få dette i orden. Vi har hatt en dialog lenge, sier HamKam-trener Skogheim, og fortsetter:
- Vi får en god og rutinert spiller. Han vet hva dette dreier seg om, og vi håper han kan dra med seg andre opp på et høyere nivå. Det er slik vi har tenkt det, å hente inn etablerte spillere som fortsatt er sultne.
Magnus Sylling Olsen kan bekle alle de tre rollene offensivt.
- Han er kanskje best som venstrekant, men kan også spille på andre siden. Magnus kan i tillegg være en backup som spiss. Han er en god ballspiller, er god i boksen, og har bra fart, sier Skogheim.
Magnus Sylling Olsen var involvert i 19 kamper i eliteserien for Sarpsborg 08 forrige sesong, og scoret tre mål. Østfold-klubben berget kontrakten etter seier i kvalikfinalen mot Ranheim, som slo ut HamKam.

LES: Lisensen sikres

- Spennende klubb

Magnus Sylling Olsen gleder seg til å spille for HamKam.
- Vi var nære en kontrakt i fjor, men da ble det pågang fra andre klubber på tampen. Da HamKam kom på banen igjen nå var vi ferdigpratet om mye, sier 30-åringen, som tar med seg familien til Hamar.
- HamKam er en spennende klubb, har historie, og hører hjemme i eliteserien. Pila peker oppover, det er ting på gang, og jeg vil gjerne bidra til at HamKam kan rykke opp til eliteserien igjen, sier Magnus Sylling Olsen.
Med Pekka Lagerblom og Magnus Sylling Olsen på plass har HamKam 15 spillere på proffkontrakt.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.