HamKam - Sandefjord 3-0 (1-0)

I en kamp der begge lag trengte poeng for å henge med i kampen om kvalifiseringsspill og i beste fall direkte opprykk, var det HamKam som så ut til å være mest klar over det.

Sandefjord skapte så godt som ingenting, mens HamKam etter hvert spilte festfotball.

Det første målet var imidlertid av det mindre vakre slaget. Etter flipperspill i boksen på corner fikk Aziz Idris pirket inn ledelse til pause. Men la oss heller hoppe elegant videre til omgang nummer to.

For scoringene som ble levert av Hamkameratene etter hvilen – i en omgang der de hadde stålkontroll hele veien – kan som det heter fint rammes inn og henges på veggen.

Først lekte Emil Dahle seg nede ved dødlinja, før han vippet tilbake til Viktor Adebahr som avsluttet på volley. Sandefjord-målvakt Iven Austbø gjorde en god reaksjonsredning, men på returen kunne han ingenting gjøre.

Ole Amund Sveen brassesparket inn doblingen.

- Det var fint spill, og jeg var nær å score først der, men keeperen gjorde en kjemperedning. Så satte Ole Amund inn returen på brassespark, sier Adebahr.

Slik beskriver Redalen-gutten selv målet:

- Jeg har ikke sett det om igjen, men det var litt klabb og babb og det var det som falt meg inn. Jeg ville bare kaste meg bakover, for jeg tror ikke jeg hadde rukket å ta et touch til. Jeg tenkte jeg bare måtte kline til, sier Sveen, og fortsetter:

- Men jeg synes egentlig assisten på det siste målet var enda bedre. Jeg fikk den på ett touch fra Gundersen og det var nesten vanskeligere, sier leiesoldaten fra Strømsgodset.

For minutter senere leverte HamKam et av årets vakreste angrep, da Tore Andreas Gundersen og Sveen kombinerte på én berøring før ballen ble spilt videre til Viktor Adebahr, som sikkert hang ballen i garnet bak en hjelpeløs Austbø.

- Det var veldig fint spilt. Idris spilte en fantastisk pasning til meg, jeg videre til Tore Andreas og han til Ole Amund. Jeg fikk den og satte den. I perioder var dette HamKam på sitt beste, sier Adebahr til HA.

Den svenske midtbanemannen er nå Kammas toppscorer med seks nettkjenninger i serien.

- Vi styrte og kontrollerte første omgang, men jeg var ikke helt fornøyd til pause. Vi havnet for mye ute ved cornerflaggene. Men etter pause scoret vi to fantastiske mål og hadde fire-fem store sjanser utenom det også, sier Vegard Skogheim.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00