HAMAR: - I opprykkssesongen 2003 brukte jeg Marius Gullerud mye som sentral midtbanemann sammen med Espen Haug og med Vegar Bjerke og Petter Vaagan Moen på kantene. Det var en konstellasjon som fungerte godt. Jeg brukte også Gullis mye på kanten, hvor han passet veldig bra sammen md. Axel Smeets. Da Gullis gikk inn i banen, kom Axel ofte rundt på kanten. Vi skapte mye på den måten, minnes København-trener Ståle Solbakken, som følger godt med i det som skjer i og rundt gamleklubben.
- Dekker store områder
- I en sentral midtbaneposisjon vinner Gullis mye med sine hurtige føtter. Hvis kondisjonen og lungekapasiteten hans er i orden, dekker han store områder. Minuset kan være nærkampstyrken hans. Der taper han jo litt, mener Ståle.

Gårsdagens trening på Børstad antydet at Arne Erlandsen vurderer å bruke Gullis mot Fredrikstad.
- Jeg håper naturligvis at jeg får spille. Hvorvidt jeg holder en hel kamp sentralt, er vanskelig å si, men hvis jeg får sjansen, skal jeg garantert gi jernet, sier Marius Gullerud, som stort sett var fast på høyrekanten under Erlandsens ledelse i fjor.

Malmström også
- Er det noe HamKam må forandre på i Fredrikstad?

- Vi trenger spilleglede og humør inn i laget, sier Gullis, som også tror at luftkampene kan få stor betydning for resultatet:
- Vi er bedre enn dem og har mye mer duellstyrke i lufta, mener 31-åringen, som kom til HamKam fra Kongsvinger foran 2002-sesongen.
Hvis Arne Erlandsen mot formodning ikke satser på Gullerud fra start, er Vegar Bjerke og Olivier Karekezi mulige alternativer.
Det er ikke bare Marius Gullerud som kan få sjansen i morgen. Mye tyder på at svenske Håkan Malmström debuterer som høyre back i den norske eliteserien. I fjor spilte han i Allsvenskan og ble kåret til Brommapojkarnas beste spiller.

Abiodun trente ikke, er klar
Juha Pasoja har sonet sin karantene og tar nok tilbake sin plass som Arnar Førsunds midtstoppermakker.

Selv om han ikke har scoret et mål på to og en halv måned, tror vi nok at Erlandsen gir EM-aktuelle Roman Kienast en ny sjanse på topp, enten sammen med Tommy Øren eller Karekezi.
Oluwasegun Abiodun var blant de åtte som ikke trente på Børstad i går, men det var fordi kneet hans ikke tåler trening på kunstgras. Andy trente alternativt og rapporteres i bra form. Alt tyder på at han får en del spilleminutter i Fredrikstad.
Hvis det blir slik vi tror, at Erlandsen satser på Gullerud, Malmström og Pasjoa fra start, blir det minst tre forandringer fra kampen mot Stabæk.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.