- Det stemmer at styret i HamKam har diskutert saken, og vi jobber videre med flere treneralternativer, sier styreleder Morten Kristiansen.

For ei uke siden trakk overraskende Vegard Skogheim seg som hovedtrener i HamKam, og assistent Svein Inge Haagenrud rykket opp som sjef. Hvor lenge han fortsetter som hovedtrener vil ikke styrelederen spekulere i.

Bruke tid

- For oss i styret er det viktig å jobbe rolig og fredelig med ny trener, og det vil være helt naturlig å holde Svein Inge orientert om framdriften, sier styrelederen, som legger til at nye trenernavn kan virke forstyrrende på både spillergruppa og trenerteamet som leder klubbens 1. divisjonslag i øyeblikket.

Styrelederen legger også til at alle i klubben må bidra i jakten på en ny hovedtrener.

- Noe av det som imponerer meg mest med HamKam er alle som ønsker å bidra med både hjelp og råd. Og at det er mange som ønsker å bidra, sier Kristiansen, som ikke vil gå inn på om klubben bruker flere enn Ståle Solbakken som rådgiver i jakten på ny trener.

Stort kontaktnett

- Klubben har et bredt nettverk, og vi har mange vi kan diskutere dette med, sier Kristiansen.

Styrelederen understreker at å kartlegge hvilke egenskaper en ny trener skal ha, er noe av det første klubbens styre må gjøre.

Da HA-sporten, rett etter Skogheims avgang, spurte om klubben hadde råd til å ansett en ny og eventuelt profilert hovedtrener etter Skogheim, var svaret fra styrelederen Kristiansen kort, men heller ikke til å misforstå:

- Ja, de pengene finnes! En slik ansettelse klarer klubben alene, eller sammen med eksterne bidragsytere.

Ingen krise i klubben

- Hvilke signaler har dere fått fra klubbens samarbeidspartnere på Skogheims exit?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Kristiansen, men legger til at han oppfatter at klubbens omgivelser tar siste tids hendelser i HamKam med ro.

- Jeg opplever på ingen måte at det er noen form for krisestemning i verken klubben, eller blant våre samarbeidspartnere, mener Kristiansen.

Lederen for styret i klubben er optimist foran bunnkampen mot Ranheim i Trondheim 1. mai.

- Til tross for at jeg har dårlige minner fra kvalikkampen der i fjør høst (tap 0-2), var det åpenbart gode tendenser i kampen mot Tromsø på søndag. Da så vi tendenser til at ting kommer til å løsne ganske raskt. Trener Haagenrud har endret litt, og spillerne responderte bra mot Tromsø. Jeg mener derfor det er all mulig grunn til å glede seg til møtet med Ranheim. Vi skal revansjere tapet i kvaliken og ta vår første trepoenger, sier styreleder Morten Kristiansen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.