Den nyvalgte styrelederen, Truls Nordby Johansen (43), legger ikke skjul på at det var parhestene Ståle Solbakken og Truls Haakonsen som fikk ham til å si ja til ledervervet i HamKam.

- Uten at de ønsket meg som leder, hadde jeg ikke sagt ja til valgkomiteen, sier den nye styrelederen i HamKam. For det er et tungt verv og en krevende jobb 43-åringen fra Heggedal har sagt ja til.

Valget endte med at Truls Haakonsen og Ståle Solbakkens kone, Anniken, går inn som nye varamedlemmer i styret.

Negativ egenkapital

Hans nye styre arver nemlig en negativ egenkapital på i underkant av 1,4 millioner kroner.

- Vi håper at et nytt styre kan være med på å få inn friske penger. HamKam kommer også i 2015 å være avhengig av ekstern hjelp økonomisk, sier Nordby Johansen.

- Har du fått signaler som tyder på at et nytt styre er hva pengesterke HamKam-venner har ventet på?

- Det håper vi på, kommenterer styrelederen kort.

Etter hva HA-sporten erfarer har eksterne krefter allerede finansiert Aziz Idris' tilbakekomst til Hamar-klubben, og at det trolig også finnes økonomiske, eksterne midler til styrke stallen ytterligere i tida som kommer.

Sport aller viktigst

- Det har jeg ingen kommentar til, men generelt kan jeg si at det nye styrets viktigste jobb framover er å gi trener Kent Bergersen så gode rammer som mulig, sier Nordby Johansen.

Den nyvalgte lederen forteller at det også var avgjørende for hans ja til HamKam at Ståle Solbakken og Truls Haakonsen også framover ønsker å bidra til å gjenreise HamKam.

- Truls er landets dyktigste når det handler om å administrere en fotballklubb. Ståle sin sportslige kompetanse er det vel heller ingen som tviler på. Det ville være dumt av meg som leder å ikke benytte med av denne kompetansen, sier den tidligere HamKam-spilleren.

Flytter ikke til Hamar

Avtroppende leder, Morten Kristiansen, uttalte til HA-sporten at klubbens neste leder burde bo i Hamar. Slik blir det ikke.

- Jeg har en jobb sivilt som gjør at jeg er fleksibel og kan bruke mye tid på klubben, sier Nordby Johansen, som får med seg disse i styret:

Rune Strand, Stein A. Ingelstad, Audun Mathisen, Ivar Kampenhøi, Morten Kristiansen.Truls Haakonsen og Anniken Solbakken er nye varemedlemmer i styret.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00