I tillegg har Lillestrøm spurt om å få med seg keeper Emil Holst (16), uten å få napp.
- Vi spilte fredag før det startet. Vi har én uke ferie og Fredrik har bestilt seg en uke ferie med familien. Emil er ferdig med ungdomsskolen nå, og vi har et opplegg for ham for å hindre at han brennes helt ut i sin første sesong som fullverdig A-lagsspiller. Selv om vi i utgangspunktet er positive til at våre spillere skal få inspirasjon, har begge en god hverdag hos. Jeg tror de har godt av en ferie nå, sier HamKams assistenttrener Svein Inge Haagenrud.

- Det er synd

Dermed går årets utgave av turneringen går uten lokale innslag.
Tidligere har flere hospitert på andre lag, som Vegar Eggen Hedenstad for Rosenborg, Tor Torgersen for Lillestrøm og Pål Anders Karlsen for Fredrikstad.
Nå er det også blitt noen år siden HamKam deltok.
- Det er klart at JET-turneringen er en ålreit plass for å få referanser og god matching for unge juniorspillere. Det hadde vært ideelt for vår krets å ha med noen spillere som representanter, men det er litt vanskeligere når vi ikke har med et eget juniorlag. Det er synd vi ikke er representert, sier spillerutvikler Lena Tyriberget i Indre Østland Fotballkrets.

- Bør bedre samarbeidet

Men på tross av «tørken» denne sommeren, mener hun at det spirer godt i det lokale fotballblomsterbeddet.
- Jeg synes vi har en del bra spillere på gang, og så gjelder det å forvalte dem best mulig for oss som krets og for de lokale klubbene. Det bør være bra muligheter for det med HamKam, KIL og Elverum i 1. divisjon og forhåpentlig Brumunddal i 2. divisjon neste år.
- Er klubbene flinke nok til å ta vare på talentene?
- De er i hvert fall blitt flinkere, og flere lokale talenter får muligheten. Så er det helt sikkert en del å gå på for å bli enda bedre. Klubbene må kanskje først og fremst bidra utenfor egen klubb med kompetanse, både på trener- og spillerutvikling. Jo mer kompetanse på trenere på aldersbestemte lag, jo bedre spillere får vi opp. Det bør være en viktig oppgave for både lokale toppklubber og oss som krets, sier Tyriberget.
Hun har ferie, men skal sørge for å få med seg kamper likevel.
- Det er en plass der trenere og spillere med ambisjoner kan få gode referanser, så lokale bør absolutt dra og se på JET-en.
PS! Simen Giæver fra Raufoss og Espen Fjeld fra Grue er begge i troppen til Rosenborg.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.