Emil Holst har vært i aksjon i flere treningskamper.
Mandag får han debuten i 1. divisjon, etter at Lars Øvernes pådro seg sitt tredje gule kort mot Bryne søndag. Holst fikk beskjeden på trening i går.
- Jeg gleder meg, og pleier ikke å bli så veldig nervøs, sier Holst, og fortsetter offensivt:

- Bli best mulig

- Målet mitt er å bli best mulig, og jeg kjemper for å bli 1. keeper i HamKam. Jeg trener for å stå, og det er i Adeccoligaen jeg vil spille, sier 16-åringen, som ble tatt opp i A-stallen foran denne sesongen.
- Det var viktig for meg. Det var et klart signal om at HamKam vil satse på meg, og nå får jeg veldig bra oppfølging. Det ble en lettere hverdag. Nå trener jeg rett etter skolen, og forholder meg til ett lag, en tropp, sier Emil Holst.
16-åringen føler at han er blitt bedre på mye etter at han kom med i A-stallen.

Bedre trent

- Jeg har utviklet meg på det meste. Den største forskjellen er den fysiske formen. Det handler om å orke å trene mye. Jeg løp mye i vinter. Jeg kan ikke slappe av fordi jeg kom med i A-stallen. Det må jobbes hardt på hver eneste trening, sier keeperen, som ikke liker å skryte av seg sjøl.
Han er mer konkret på ting det er mulig å forbedre.
- Jeg kan bli bedre i feltarbeidet, og da gjelder det å trene på fart og spenst. Jeg kan også bli mer stabil på utspill generelt, bli enda mer presis.

Landslagskeeper

Det snakkes en del om hvor ung han er. Sjøl hører ikke Emil Holst så mye til slike kommentarer, og tenker ikke noe på at han er 18 år yngre enn Vegar Bjerke.
- Det går veldig bra. Jeg har fokus på konsentrasjon og gjøre gode treninger.
Han har spilt mye i 3. divisjon, og er fast inventar i troppen på U16-landslaget til Norge.
Nå blir det nye utfordringer.
- Det blir spennende, og litt høyere tempo enn jeg er vant til i kamp. Men på A-treninger er det jo trøkk hele tida, så dette skal gå bra, sier Emil Holst.

Trenerne er imponerte

Vegard Skogheim sier dette om keepertalentet:
- Han har tatt sjumilssteg de to-tre siste årene. Emil er utrolig treningsvillig, og har trent veldig bra lenge nå, sier Skogheim.
- Vi stoler på Emil, og det var ikke tvil om at han skal stå mot Bodø/Glimt. Vi stoler på Emil, og han kan nå langt med den seriøsiteten og treningsiveren han viser, sier Svein Inge Haagenrud.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00