HAMAR: Da HamKam tapte 2-1 for Valdres i 2. runde for halvannen uke siden, hadde Arne Erlandsen 13 utespillere til disposisjon.

På den første treningen etter ferien i går, kunne han glede seg over fem «nye», friske spillere.

Blidest
Aller blidest var den tidligere Lillestrøm-profilen Pål Strand, som ble operert i lysken i München for tre uker siden.

- Det var en kvinnelig kirurg, faktisk den eneste i verden som er spesialist på sånne skader, som gjorde inngrepet. Det som skjedde, var at en nerve ble frigjort og fikk bedre plass, for å si det enkelt. Jeg var plaget av samme skade for to år siden. Da tok det lang tid å bli frisk, forklarer Strand.
Skaden kom igjen i generalprøven mot Strømsgodset i vår. Den kampen, pluss to i Tyrkia, er de eneste veteranen har kunnet spille i HamKam-drakt.
- Nå kjennes det mye bedre. Ikke helt bra riktignok, men det hemmer meg ikke. Jeg er klar for spill, smiler 32-åringen, som spilte 160 kamper og som scoret 14 mål for Lillestrøm.

To skyttere
Strand er en kar Arne Erlandsen kjenner godt fra før, og som garantert hadde spilt hvis han hadde vært frisk denne våren.

Hvis operasjonen viser seg å være vellykket, er det neppe lenge før han er inne på laget. Stor rutine og et tungt skudd, er blant Strands viktigste egenskaper.
Typisk er det at Strand scoret et nydelig frisparkmål på sitt første spark på ballen i en treningskamp i Tyrkia…
Svenske Håkan Malmström har også et godt tilslag. Med Strand og Malmström snart kampklare, har Erlandsen automatisk to gode skyttere på laget.

Øren tilbake
I tillegg til Strand var Srdjan Urosevic (to seriekamper fra start), Tommy Øren (5), Marcus Pedersen (0) og Håkan Malmström (2) alle med i igjen i går, og meldte seg på i kampen om en plass på laget som møter Brann på Briskeby lørdag 28. juni.

Lengst unna en plass, er nok serbiske Urosevic som hadde smerter i lysken og som ga seg et kvarter før de andre.
Tommy Øren hadde spilt fem kamper fra start da han tråkket over for noen uker siden. Nå er han tilbake og utfordrer Oluwasegun Abiodun.
Yngstemann i stallen, Marcus Pedersen (18) er også skadefri og kan etter hvert bli et alternativ lengst framme.

Sju ute
Til tross for flere friske spillere var det likevel sju mann som manglet da Arne Erlandsen dro i gang høstsesongen.

Oluwasegun Abiodun (forkjølet) og Markus Ringberg (magesyke) sto over gårsdagens trening på Hamar Stadion. Det samme gjorde Marius Gullerud, som sliter med en legg.
- Det kan godt ta litt tid før han blir klar, sa fysioterapeut hans Noet.
Langtidsskadde Steve Cooreman er blitt kneoperert i Belgia (menisk) og er, ifølge Noet, i gang med treningen igjen.
Cooreman og Tom Kristoffersen er de to eneste som ikke er aktuelle til kampen mot Brann om halvannen uke.
Mandag er Olivier Karekezi (fire VM-kvalifiseringskamper med Rwanda) og Roman Kienast (EM) på plass igjen.
Det betyr at Arne Erlandsen plutselig kan ha uvanlig mange å velge mellom når han skal plukke ut det første høstlaget.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.