For U19-landslaget har Simen Bolkan Nordli storspilt helt siden han fikk debuten i november i fjor høst.

I tierrollen har han herjet med motstanderne, banket inn scoringer og levert målgivende pasninger på løpende bånd.

Og det er nok ikke så rart, skal vi tro Bolkan Nordli selv.

– Vi spiller fantastisk fotball, og det er en fantastisk filosofi som «Paco» har, så jeg tror nesten alle spillerne stortrives i systemet, sier Bolkan Nordli.

Drømmerollen

19-åringen forteller at han elsker rollen han har på landslaget, og i det siste har fått i klubblaget HamKam.

– Personlig så er det en drømmerolle, en måte å spille fotball på som passer meg ekstremt godt. Jeg synes det er fantastisk morsomt å spille i den rollen og med de spillerne jeg har rundt meg. Det passer meg veldig godt å spille i det systemet her, sier han og sikter til U19-landslagets spillestil.

Det er ikke så stor forskjell på å spille i tierrollen på U19-landslaget og HamKam, skal vi tro unggutten selv.

– Rollen sånn sett er ikke så annerledes, men det er to helt forskjellige fotballfilosofier i forhold til hvordan vi spiller. Så det blir veldig annerledes. Selv om det er en ganske fri rolle i HamKam som tier, så deler du litt mer på ansvaret her, og på den måten skaper vi veldig mye rom, føler jeg. Det er mer hvordan vi spiller som gjør det annerledes, forteller han.

Refser Briskeby-gresset

Og det er ikke kun fotballfilosofien til «Paco» som gjør at han tidvis stortrives i tierrollen.

Underlaget har også veldig mye å si for om han selv føler han kan utfolde seg og spille på det han selv føler han er best på.

– Det blir noe helt annet når vi spiller på en ordentlig bane enn når vi spiller på Briskeby. . Det er enklere å få ballen i mellomrommet på godt underlag, med masse folk rundt deg, og da sitter touchen mye bedre. Det må vi være ærlige på vi i HamKam. Selv om alle kanskje forventer at vi skal styre alle matcher og på den måten spille fin fotball, så er underlaget svært utfordrende, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.