Ivar Sollie Rønning blir offisielt klar for HamKam senere denne uken, men daglig leder i klubben Stein Arne Ingelstad forteller at de er muntlig enige om en avtale.

- Han har ikke signert ennå, men det går i orden i løpet av de nærmeste dagene. Per nå har vi en muntlig avtale med Ivar som skal gå veien, sier Ingelstad, og legger til at det er snakk om en ettårsavtale.

Toppscorer tre sesonger på rad

Rønning har spilt på A-laget til Levanger siden 2009. Fra sin posisjon som hengende spiss scoret 22-åringen 13 mål i 2012, 17 i 2013 og 11 da Levanger rykket opp til 1. divisjon i 2014.

Denne sesongen skadet han seg i en cupkamp på våren og var ute av spill i fire måneder.

- Ivar er en spiller som har gjort det bra i Levanger over tid. Han hadde ingen stor sesong i år, men har levert bra de foregående sesongene, sier HamKam-trener Kent Bergersen, som beskriver Rønning slik:

- Favorittposisjonen hans er hengende spiss, men kan bekle en ren spissrolle og spille sentralt på midtbanen. Han har bra fysikk med sine 192 centimeter, som gjør han til en god duellspiller, som kan score med hodet. Ivar er fotballklok, god med beina, målfarlig og flink til å komme seg inn i boksen.

Vil rykke opp

Trønderen var i Hamar og trente med HamKam i høst. Og Rønning lot seg imponere over hvor profesjonell klubben var.

- Jeg gleder meg veldig til å komme igang i HamKam. Det blir artig å prøve noe nytt. Jeg har ikke spilt seniorfotball andre steder enn i Levanger. HamKam virket som en veldig profesjonell klubb som har store ambisjoner, og det fristet meg, sier Rønning til HA-sporten.

22-åringen, som beskriver seg selv som en typisk mellomromspiller, var med å skyte Levanger til opprykk i 2014, det samme håper han å gjøre med HamKam i 2016.

- Jeg håper å bidra til at vi vinner nok kamper til å gå rett opp. Så håper jeg selvfølgelig å score noen mål selv, men et opprykk vil være det viktigste, sier Rønning, som mener HamKam hører hjemme på et annet nivå enn de befinner seg på i dag.

- HamKam var en veldig stor klubb som jeg fulgte som liten. De hører ikke hjemme i 2. divisjon.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00