HAMAR: HamKam håper nå å få både Leonardo og Ante Vitaic spilleklare til onsdagens kamp mot Tromsø.

Det pussige er at Leonardo nylig var i Helsingborg på prøvespill. Der imponerte han stort med en scoring og godt spill i en treningskamp som Helsingborg vant 1-0.
- Leonardo er en bakromsspiss med god fart og gode avslutninger. Han holdt også bra fysisk, for han jobbet bra. Jeg synes han var en bra spiller, sier tidligere Stabæk-spiller og nå sportssjef i Helsingborg Jesper Jansson til HA-sporten.
Det Jansson sier stemmer veldig godt med de opplysningene HA-sporten sitter på. De forteller at dette skal være akkurat en slik spiller som HamKam er på jakt etter - nemlig en spiss med stor fart og som søker bakrommet.

Snytt for overgang
I Østerrike ble han toppscorer for Altach med 14 mål på 28 kamper i sesongen 2006/07. Med det ble han også nummer to på den totale toppscorerlista i Østerrike - selv om Altach endte tredje sist i den østerrikske serien.

Etter de gode prestasjonene i 2006/07 ble det lagt inn et bud på Leonardo, men dette ble avvist av Altach.
Leonardo mente han hadde blitt lovet en overgang hvis en større klubb kom på banen. Og slik kom han i konflikt med klubben og lagets trener.
Det gjorde at Leonardo nesten ikke var på banen forrige sesong. Han skal også ha startet en form for streik for det han mente var et avtalebrudd.

Bra venstrebein
Nå er imidlertid Altach innstilt på å slippe han til HamKam. I første omgang er det trolig snakk om en leieavtale ut sesongen i Norge.

HA-sporten har selv sett flere videoklipp av Leonardo - eller Leo som han kalles - på Youtube. Der scorer han flittig med sitt gode venstrebein.
I tillegg er det ingen tvil om at dette er en rask spiller med god fotballforståelse.
Spørsmålet er hvordan kampformen hans er når han nesten ikke har spilt fotball det siste året.
- Det var det som gjorde at vi var usikre på ham. I stedet gikk vi for Roman Kienast, men han er også en litt annen type enn Leonardo, sier Jesper Jansson i Helsingborg.

Trenger få sjanser?
Det som kanskje gjør Leonardo ekstra spennende for HamKam, er at han er en spisstype som har gjort mange mål for et bunnlag tidligere. Det tyder på at han kan levere varene selv om laget han spillere på blir trykket tilbake på banen.

HA-sporten har også rukket å se så mye av kroaten Ante Vitaic på trening at det kan ligge en spennende kombinasjon mellom de to nye spillerne.
Vitaic har vist at han har en god evne til å tre gjennom baller til spisser som er på løp gjennom i bakrommet.
Målet for HamKam vil da naturligvis være å få begge de to nye spilleklare til kampen mot Tromsø onsdag.
Det kan de trenge nå som både Jan Michaelsen og Markus Ringberg må stå over den kampen.
Leonardo kommer for øvrig fra serie C i Brasil. I 2006 ble han nemlig kjøpt fra Gremio Esportivo Jaciara til Altach i Østerrike.
Nå ser det ut til Leonardo skal forsøke å få fart på karrieren sin i HamKam.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00