Jacob Egeris er en vinnerskalle, og det kunne både ses og høres på Color Line Stadion i Ålesund søndag kveld. Det var et fyrverkeri av følelser som måtte ut etter at seieren var i boks.

– Seieren mot Aalesund var utrolig viktig for sjøltilliten. Det er bra flyt nå, og vi beviste at vi kan slå topplagene. Mai har vært en veldig god HamKam-måned, sier Jacob Egeris.

HamKam har fem seiere, en uavgjort og ett tap i mai.

– Jeg håper juni blir en like bra HamKam-måned.

Det var et strukturert HamKam-lag på Color Line Stadion. De forsvarte seg veldig bra mot Aalesund, som ikke hadde tapt i serien før oppgjøret mot de grønne og hvite fra Hamar.

– Nesten perfekt defensivt

– Vi gjorde en nesten perfekt kamp defensivt. Vi var veldig godt forberedt, og visste hva de kom med. Baklengsmålet kunne vært unngått, og så var det utrolig synd med skaden til Ruben (Alegre). Resten var veldig bra.

Dansken synes samarbeidet med islandske Orri Omarsson er bra.

– Vi tenker mye likt fotballmessig, og har ganske lik personlighet. Det gjør at vi kan kompensere for hverandre. Det er lett å spille sammen med Orri, sier HamKam-kapteinen, som også er imponert over den jobben Truls Jevne Hagen har gjort som høyreback de siste kampene.

Formlagene møtes

Søndag kommer Jerv til Briskeby. Dermed møtes lag nummer en og to på formtabellen (de siste fem kampene)i 1. divisjon. 

Egeris håper de fortsetter den positive trenden.

– Jerv er formlaget, og dette er en ny, perfekt utfordring for oss. Jeg tror vi har gode muligheter. Vi er et mye bedre lag nå enn i starten av sesongen. I de første kampene var det litt stang ut poengmessig. Nå er det bedre flyt, og kollektive HamKam er bedre. Laget henger bedre sammen nå, sier Jacob Egeris.

Dansken synes det er vanskelig å spå hvor dette kan ende til slutt.

– Det er mye som er mulig. Det fikk vi et bevis på i helga. Men samtidig er det mange tette kamper, og sesongen er lang, ikke minst. Vi må være fokuserte hele vegen, og ta med oss alt det positive. Sjøltillit er gull verdt i idrett.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.