Helgens seier borte mot Finnsnes viste et HamKam-lag som klarer å ri av kamper med knapp ledelse.

At de er blitt gode på nettopp det, er ikke Kevin Knappen spesielt overrasket over.

– Jeg er ikke det. Vi så det utover høsten i fjor, og vi mente det ville bli forsterket ved å hente inn de rette typene som ville videreutvikle det. Det har vi sett gjennom hele vinteren at vi har klart, og vi står godt imot nå, forteller Knappen.

Hyller moralen i laget

HamKam-treneren mener det er blitt et mer krigersk HamKam-lag denne sesongen, og han mener alle tre seriekampene så langt har vist nettopp det.

Han mener at å ligge under mot Asker for så å snu kampen, lede mot Dala og ri i land seieren med én mann mindre på banen, og seier borte mot et robust Finnsnes-lag, som kun har to tap på to år på eget kunstgress, viser at de har en fantastisk «stayer» og moral i laget.

Nå gleder HamKam-treneren seg til helgens toppkamo mot Grorud, som står med like mange poeng som Kamma etter tre kamper men påstår han ikke tenker noe annerledes om den kampen enn han gjør om de øvrige matchene de står overfor.

– Men det er gøy at det er toppoppgjør som bør være interessant for flere, sier Knappen med henvisning til at det bør komme en del tilskuere til kampen.

Tøff dødballmatch

Han tror det blir en tøff match, mot et lag som har vist solide takter på dødball så langt.

– Alle målene de scoret mot Kjelsås nå kom på dødball, og den styrken er vi klar over. Vi er også gode på dødball, både offensivt og defensivt. Jeg hørte folk si at vi nok en gang slapp inn mål på dødball i kampen mot Asker, men det var tredje dødballmålet i år, inkludert treningskampene. Det er ikke så dårlig. Det er en myte som henger igjen litt, sier han.

Under helgens 1-0-seier borte mot Finnsnes, måtte Knappen klare seg uten målsniken Kevin Beugre, Simen Bolkan Nordli, John Anders Rise og Juan Manuel Cordero.

Knappen tror det kun er Beugre av dem som blir klare igjen til helgens kamp. Cordero soner karantene i to kamper til.

– Jeg er også spent på Petter (Vaagan Moen), i forhold til akillesen, men jeg tror vi skal klare å fikse den, sier Knappen, som vil angripe mot Grorud.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00