For et par måneder siden gikk Aalmen til HamKam-trener Vegard Skogheim og bad om å få spille i Elverum for å sikre seg mer spilletid.
- Det stemmer, men etter å ha vurdert situasjonen ga jeg beskjed om at vi trengte ham her, sier Skogheim og legger til at langtidskader på både Kristoffer Hagen og Vegar Bjerke var de viktigste grunnene til avslaget.

Ekte HamKam gutt

Selv om Aalmen er en ekte HamKam-gutt, er tilværelsen på benken lite tilfredsstillende.
- Jeg må spille på et høyere nivå enn Bondeligaen, og denne sesongen har jeg kun fått to sjanser fra start. Den første som høyreback i bortekampen mot Hødd (1-2 tap), før jeg startet mot Stabæk på lørdag, forteller Aalmen som i utgangspunktet har konkurrert om en plass på midtbanen.

Grep sjansen

Mot Hødd fikk en utilpass Aalmen gult kort og kun 45 minutter på backen, mens han mot Stabæk var svært solid.
- Jeg var ekstra skjerpet foran kampen lørdag og visste at dette var en sjanse jeg måtte ta vare på. At laget vinner og jeg lykkes såpass bra er veldig deilig, smiler Aalmen som vikarierte som stopper siden Edmir Asani var utestengt.
- Jeg håper naturligvis at Skogheim leser opp meg som en av de 11 som skal start mot Hødd søndag, sier Aalmen og legger til at stopperduoen Lie/Asani stort sett har spilt solid denne sesongen.
- Det har ikke vært enkelt å spille seg inn på den plassen, innrømmer 22-åringen og legger til at han må utvikle seg videre om han skal kunne kreve en fast plass.

Vurderer klubbskifte

Håkon har kontrakt med HamKam ut året, og er derfor usikker på hvor han spiller kommende sesong.
- Jeg regner med klubben henter inn en erstatter for Oddbjørn Lie, og er forberedt på tøff konkurranse. For min del blir denne høsten svært viktig. Jeg kan ikke fortsette å sitte på benken stort lengre, sier Aalmen som har tatt permisjon fra lærerstudiene kommende skoleår.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00